Į kiną su „Google Glass“ akiniais atėjusį vyrą apklausė FTB agentai

Išmaniuosius akinius „Google Glass“ dėvintis amerikietis buvo išvarytas iš kino salės ir apklaustas Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentų. Jie įtarė, kad vyras bandė perfilmuoti filmą „Džekas Rajanas: šešėlių užverbuotas“. Supratę, kad klydo, pareigūnai žiūrovą paleido.

Viešą prekybą „Google Glass“ akiniais numatoma pradėti jau šįmet.<br>AP nuotr.
Viešą prekybą „Google Glass“ akiniais numatoma pradėti jau šįmet.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-21 16:50, atnaujinta 2018-02-17 06:48

„Google Glass“, be kita ko, gali fotografuoti bei filmuoti juos dėvinčio žmogaus matomą vaizdą. Kol kas juos turi tik ribotas skaičius testuotojų, bet viešą prekybą „Google“ numato pradėti jau šįmet, taigi panašių istorijų, matyt, dar teks išgirsti ne vieną.

Savo pavardės nenurodęs vyras teigia, kad „Google Glass“ nešioja kelis mėnesius ir tame pačiame kino teatre Kolumbo mieste (JAV, Ohajo valstija) su jais jau buvo apsilankęs kelis kartus. Kadangi akiniai turi jo regėjimui pritaikytus lęšius, vyras juos dėvi visada – taip pat ir žiūrėdamas filmus kine.

Tam, kad „išmanumas“ netrukdytų, kartais akinius jų savininkas išjungia – taip pasielgė ir praėjusį šeštadienį, rašo „TorrentFreak“.

„Praėjus maždaug valandai prie manęs priėjo vyras, parodė kažkokį ženklelį su skydu, nuėmė „Google Glass“ ir liepė sekti paskui jį. Buvo gana nemalonu. O išėjus iš kino salės laukė kokie 5–10 pareigūnų bei prekybos centro apsaugininkų“, – teigė jis.

Vyrui buvo paaiškinta, esą jis „sugautas“ neteisėtai įrašinėjantis filmą. Jo bandymai paaiškinti, kad akiniai išjungti ir nieko neįrašinėja, nepadėjo. Paties prietaiso jam pareigūnai neatidavė baimindamiesi, kad vyras gali sunaikinti įkalčius.

Maždaug valandą agentai vyrą apklausinėjo – kas jis toks, kur dirba, kiek uždirba, kiek kompiuterių turi namuose, kodėl įrašinėja filmą, kam jį atiduos ir t.t. Galiausiai kažkuriam pareigūnui šovė į galvą geniali mintis – prijungti „Google Glass“ prie kompiuterio ir patikrinti, ar „įrodymai“ tikrai ten yra. Praleidę dar gerą valandą žiūrėdami šeimos nuotraukas ir įvairius akiniais užfiksuotus vaizdo įrašus, pareigūnai įsitikino, kad padarė klaidą ir jį paleido.

Anksčiau jau skelbta, kad policijos pareigūnai amerikietei buvo išrašę baudą dėl to, jog ji vairavo dėvėdama „Google Glass“ akinius, bet teismas šią baudą panaikino, nes byloje nebuvo įrodymų, kad akiniai buvo įjungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.