„Samsung“ pripažinta pažeidusi „Apple“ patentą dėl žodžių nuspėjimo

JAV teisėja nusprendė, kad „Samsung“ pažeidė patentuotą „Apple“ technologiją, skirtą nuspėti tekstu įvedamus žodžius, skelbia BBC.

Kovo pabaigoje, prasidėjus patentų bylos svarstymui, „Apple“ turės penkis „ginklus“, o „Samsung“ – keturis.<br>„Reuters“ nuotr.
Kovo pabaigoje, prasidėjus patentų bylos svarstymui, „Apple“ turės penkis „ginklus“, o „Samsung“ – keturis.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-23 09:31, atnaujinta 2018-02-17 05:15

Patente apibūdinama, kaip, naudojant klaviatūrą lietimui jautriame ekrane ir įvedus žodžio pradžią, siūlomos galimos žodžių pabaigos. Ši funkcija, vadinama „auto correct“, pagreitina teksto rinkimą.

„Apple“ patentą užregistravo 2007-ųjų sausį, prieš pat „iPhone“ pristatymą. Jame nurodoma, kad naudojant klaviatūrą lietimui jautriame ekrane lieka mažai vietos tekstui, o žodžių nuspėjimo funkcija darbą palengvintų.

Ekspertai mano, kad šis sprendimas gali turėti įtakos kitiems „Android“ įrenginiams, siūlantiems tokią galimybę.

Sprendimas priimtas artėjant bylos svarstymui, kurioje abi kompanijos kaltina viena kitą nukopijavus dalį funkcijų.

Teisėja Lucy Koh, kuriai 2012 metais jau teko spręsti ginčą tarp dviejų technologijų milžinių, taip pat atmetė vieną iš penkių „Samsung“ kaltinimų „Apple“ dėl jai priklausančio patento pažeidimo. Teisėja pastebėjo, kad vieną iš sinchronizavimo technologijų aprašantį patentą Pietų Korėjos bendrovė užregistravo ne pirma.

Taigi kovo pabaigoje, prasidėjus patentų bylos svarstymui, „Apple“ turės penkis „ginklus“, o „Samsung“ – keturis.

„Apple“ teigia, kad jos patentus pažeidžia dalis „Samsung“ produktų, tarp jų – išmanusis telefonas „Galaxy Nexus“ bei pirmosios planšetofono „Galaxy Note“ versijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.