Po sutarties su IBM paskelbimo pakilo „Lenovo“ akcijų vertė

Didžiausios pasaulio kompiuterių gamintojos „Lenovo“ akcijų vertė penktadienį smarkiai pakilo. Tai įvyko po to, kai bendrovė paskelbė susitarusi su IBM dėl pastarosios serverių padalinio įsigijimo už 2,3 mlrd. JAV dolerių, nurodo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 24, 2014, 9:05 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:07 AM

Kinijos įmonė dar 2005 metais įsigijo IBM kompiuterių gamybos padalinį, o vėliau, išsiplėtusi ir į išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių rinkas, 2012 metais aplenkė „Hewlett-Packard“ ir tapo pirmaujančia bendrove šioje srityje.

„Lenovo“ akcijos rinkose, pradėjus penktadienio prekybą, šoktelėjo net 9 proc. ir pasiekė 11,28 Honkongo dolerio už akciją.

Ketvirtadienį oficialiai paskelbto sutarties pasirašymo laukė daugelis rinkų analitikų, nes pastaruoju metu asmeninių kompiuterių rinką neigiamai veikia smunkanti produkcijos paklausa.

Manoma, kad šis žingsnis atvers „Lenovo“ naujas galimybes plėsti savo veiklos sritis, o tai šiuo metu itin aktualu visiems kompiuterių gamintojams. Kai kurie analitikai teigia, kad „Lenovo“ gali net pakartoti IBM pasiektą sėkmę šiame sektoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.