Žiemos ralio naujovė – „iPad“ šturmano rankose (video)

Į ralio istoriją lietuviai įnešė išmanią naujovę – standartinį stenogramos pasakojimą iš sąsiuvinio „WELLMAN Rally Team“ lenktynininkai šį savaitgalį pakeitė į skaitymą iš „iPad“ planšetinio kompiuterio. Išmanus Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo ekipažas tapo pirmasis pasaulyje lenktynėse panaudojęs pažangųjį sprendimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:02 AM

„Halls winter rally“ važiuojantys lenktynininkai išmaniuoju būdu įveikė greičio ruožą septyniomis sekundėmis greičiau, nei tą pačią atkarpą važiavę su sąsiuvinyje surašyta stenograma.

Lenktynininkų ekipažas teigia, skaityti kelią iš „iPad“ buvo patogiau, nei vartyti puslapius iš sąsiuvinio, kuriame kelio knyga yra surašyta ranka.

„Toks sprendimas viršijo mano lūkesčius. „iPad“ yra labai tinkamo dydžio, patogu laikyti, nereikia puslapių vartyti – labai gerai. Ir nusiteikimas iškart kitoks, važiavome labiau atsipalaidavę, na, bent jau aš“, – šeštadienį šypsojosi „WELLMAN Rally Team“ šturmanas Ramūnas Šaučikovas.

„Man svarbu, kad šturmanas gerai skaitytų, kaip man važiuoti. Kaip jis tai daro – sprendžia pats Ramūnas, tačiau šį kartą jautėsi labai teisingas atsipalaidavimas. Tiesa, vienu metu jam kiek pirštai buvo susipynę, bet viskas buvo gerai – tuo metu važiavome tiesiojoje ir jis spėjo susitvarkyti“, – juokais prasitarė M.Samuitis.

Įvertinant dabartines oro sąlygas, komandos šturmanas pažymi, kad „iPad“ teko ekstremalūs išbandymai, tiek dėl temperatūros, tiek ir automobilio kratymo, tačiau technika atlaikė. Tiesa, R.Šaučikovui kiek šalo rankos ekrane keičiant stenogramos puslapius, tad kitą kartą, važiuojant su „iPad“, šturmanas žada pasirūpinti specialiomis pirštinėmis liečiamam ekranui.

Šiaurės Europos ralio čempionai „WELLMAN Rally Team“ yra linkę išbandyti vis kažką naujo. Jie pirmieji Lietuvoje paruošė ralio automobilį pagal tarptautinės R4 klasės reikalavimus, komandos inžinieriai ir mechanikai sukonstravo žiedo automobilį, su kuriuo M. Samuitis laimėjo 2011 m. „1000 km lenktynes“.

Ar į kitą savaitgalį vyksiantį Europos čempionatą ekipažas važiuos su „iPad“, lenktynininkai dar nežino. Sausio 31 – vasario 2 dienomis Latvijoje, Liepojos mieste „WELLMAN Rally Team“ ekipažas varžysis Europos ralio čempionato „Production Cup“ įskaitoje, kurioje sieks patekti į pajėgiausiųjų dešimtuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.