TEO pajamos ir pelnas pernai sumenko

Kompanijos TEO įmonių grupės pajamos pernai siekė 720,6 mln. Lt – 5,2 proc. mažiau nei 2012-aisiais. Mažėjo ir bendrovės grynasis pelnas: pernai jis buvo 6,2 proc. mažesnis nei užpernai ir sudarė 149,2 mln. Lt.

Labiausiai TEO pajamos mažėjo iš balso telefonijos paslaugų.<br>D.Umbraso nuotr.
Labiausiai TEO pajamos mažėjo iš balso telefonijos paslaugų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 4:36 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:04 PM

TEO pranešime nurodoma, kad praėjusių metų EBITDA marža padidėjo iki 40,6 procento (buvo 40,4 proc.).

Labiausiai mažėjo bendrovės pajamos iš balso telefonijos paslaugų – neįskaičiuojant balso telefonijos tranzito, jos sumenko 9,6 proc.  

Sparčiausiai daugėjo TEO pajamų iš interneto (3,7 proc.), IT (8,8 proc.) ir televizijos (8,1 proc.) paslaugų, taip pat augo šių paslaugų klientų skaičius.

Praėjusių metų pabaigoje bendras TEO televizijos paslaugų klientų skaičius siekė 172,3 tūkstančio. Kompanijos interneto paslaugų klientų skaičius, skaičiuojant kartu su „TEO Wi-Fi“ naudotojais, augo 11,7 proc., o metų pabaigoje jų buvo 431 tūkstantis.

„TEO pajamos iš daugelio veiklos sričių didėjo, net ir mažėjant telekomunikacijų rinkai. Daugiau investavome į teikiamų paslaugų tobulinimą ir jų išskirtines galimybes, o tai įvertino ir mūsų klientai. Šiais metais daugiau dėmesio skirsime paslaugų naudojimo patogumui, paprastumui bei toliau kursime interneto ir televizijos paslaugų naujoves“, – veiklos rezultatus komentavo TEO generalinis direktorius Kęstutis Šliužas.

2013 metais TEO investicijoms skyrė 154 mln. litų. Didžioji šių investicijų dalis buvo skirta tolesnei pagrindinio ir naujos kartos šviesolaidinio interneto tinklo plėtrai: į tai investuota 122 mln. Lt. Metų pabaigoje bendrovės šviesolaidinio interneto paslaugomis turėjo galimybę naudotis 804 tūkst. šeimų (67 proc. šalies gyventojų).

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, TEO rinkos dalis pagal pajamas iš interneto prieigos paslaugų 2013 metų trečiąjį ketvirtį buvo 43,3 proc., o iš skaitmeninės televizijos paslaugų – 42,1 procento. TEO rinkos dalis pagal pajamas iš fiksuotojo telefono ryšio paslaugų sudarė 94,4 procento.

TEO įmonių grupę sudaro pagrindinė įmonė TEO LT ir bendrovės: „Lintel“, „Baltic Data Center“, „Hostex“, „Hosting“, „Kompetencijos ugdymo centras“ bei „Verslo investicijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.