„Huawei“ iššūkis „iPad Mini“: galinga, stilinga, pigi planšetė

Dar visai neseniai buvo pasklidę gandai apie tai, kad „Huawei“ ketina išleisti 7 colių įstrižainės ekraną turintį planšetinį kompiuterį. Dabar aiškėja, kad kinų kompanija nusitaikė į tuos pirkėjus, kurie norėtų „iPad Mini“, tik pigiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

2014-02-05 13:30, atnaujinta 2018-02-16 16:35

Kinų puslapis „TENAA“ skelbia, kad „MediaPad X1 7.0“ planšetė turės 1920 x 1200 tšk. raiškos ekraną. Įrenginio pagrindinis darbas buvo patikėtas naujajam „Huawei HiCilicon 910“ lustui, kuris veiks kartu su keturių branduolių „ARM Cortex-A9“ procesoriumi.

Pastarasis sugebės dirbti 1,6 GHz taktiniu dažniu, o sklandų darbą užtikrins 2 GB talpos operatyvioji atmintinė. Su naujausiais ir daugiausiai išteklių reikalaujančiais žaidimais susidoros „ARM Mali 450“ grafinis procesorius.

Taip pat šis nedidelis planšetinis kompiuteris turės dvi kameras. Galinėje dalyje rasime 5 mln. tšk. raiškos kamerą, kuri galės filmuoti „Full HD“ (1080p) raiška. Priekinėje dalyje bus įmontuota 1,3 mln. tšk. kamera, skirta vaizdo pokalbiams. Be abejo bus galima naudotis „Wi-Fi“, „Bluetooth“ ir 3G integruotais ryšių moduliais. GPS siųstuvu vartotojai galės nustatyti savo buvimo vietą bei naudotis navigacinėmis sistemomis.

Kompanija šiam įrenginiui pasirinko „Android 4.2.2 Jelly Bean“ operacinę sistemą.

Kol kas tiksli planšetės kaina neskelbiama, tačiau neabejojama, kad ji bus pigesnė nei „Apple iPad Mini“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.