„PowerShot G1 X Mark II“ – „Canon“ mažylis ir profesionalams

Kompaktinis fotoaparatas „PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition“ pasižymi veidrodinio fotoaparato savybėmis ir „muilinės“ patogumu. Sukurtas atsižvelgus į fotografų atsiliepimus, išsiskiriantis naujomis veikimo ir valdymo galimybėmis šis „PowerShot G1 X“ įpėdinis, anot „Canon“, taps puikiu bet kokio profesionalaus fotografo rinkinio papildu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-14 10:26, atnaujinta 2018-02-16 08:19

Taigi, ką slepia nerūdijančio plieno korpusas, jei „Canon“ pripažįsta, kad jo vaizdo atkūrimo savybės geriausios tarp visų kompanijos gaminamų kompaktinių fotoaparatų?

Pirmiausia – didelį, 1,5 tipo „Canon“ CMOS jutiklį. Jo paviršius daugiau kaip dvigubai didesnis už įprastinius 1.0 tipo jutiklius, todėl puikiai perteikia mažo lauko gylio efektą, kuris yra tinkamas profesionaliai atrodančiam portretui ar makrofotografijai kurti.

Dėl naujos konfigūracijos jutiklis išnaudoja visą objektyvo vaizdo lauko plotį, fotografuojant 12,8 megapikselio raiška numatytuoju 3:2 arba 4:3 santykiu ir 13,1 megapikselio raiška.

Jutiklio taškai yra 4,5 karto didesni už „PowerShot G16“, taigi jie jautresni šviesai ir sukuria mažiau skaitmeninio triukšmo fotografuojant prietemoje. Dėl didesnių taškų pasiekiamas ir didesnis dinaminis diapazonas.

Antra – didelį ryškumą užtikrinantį f/2,0–3,9 objektyvą. Nors fotoaparatas kompaktiškas, net visiškai priartinus vaizdą objektyvas turi plačią f/3,9 diafragmą, todėl silpnoje šviesoje gaunami puikūs rezultatai ir galima valdyti lauko gylį.

Penkiskart priartinantis optinis objektyvas su 24–120 mm židinio nuotoliu ir 9 plokštelių diafragma leidžia fotografuoti įvairiausius objektus – nuo ryškių plačiakampių kraštovaizdžių iki artimų portretų su švelniai išsiliejusiu fonu.

Papildomo lankstumo teikia funkcija „ZoomPlus“. Ji ne tik skaitmeniniu būdu padidina mastelį, bet ir pasirinkus priešingą mastelio kryptį leidžia „PowerShot G1 X Mark II“ nufotografuoti ir vos už 5 cm atstumo esantį objektą. Funkcija „Manual Focus Peaking“ padeda geriau fotografuoti makroobjektus ir kurti portretus.

Trečia – pagerintą „AiAF“ sistemą, kuri, palyginti su devyniais „PowerShot G1X“ taškais, dabar turi 31 AF tašką. Didelis automatinio fokusavimo taškų tankis ir plati aprėptis pagerina galimybes tiksliai užfiksuoti objektus, kai formuojami mažo lauko gylio kadrai.

Ergonomiškai išdėstytais pakopinio ir nuoseklaus valdymo objektyvo žiedais galima labai tiksliai valdyti priartinimo, diafragmos ir išlaikymo parametrus. Ištisinį žiedą dar galima naudoti automatiškai sufokusuoto vaizdo atstumui patikslinti.

Ketvirta – naujausios kartos „Canon“ vaizdo procesorių DIGIC 6 , kuris iki 2,4 karto spartesnis už DIGIC 5. Galingesnis procesorius esant silpnam apšvietimui sukuria švaresnius, mažiau skaitmeninio triukšmo turinčius JPEG vaizdus bei MP4 filmus.

Procesoriaus galios užtenka „Full HD“ 1920 x 1080 30p filmams su erdviniu garsu. Filmuojant galima naudoti optinio artinimo funkciją, o HS sistema užtikrina įrašų detalumą silpnoje šviesoje.

DIGIC 6 leidžia padidinti prietaiso jautrumą, nes 56 proc. sumažėjo bendra fotografavimo delsa. Taigi dabar galima greitai ir ilgai nepertraukiamai fotografuoti. Fotoaparate veikia tokios funkcijos kaip „Background Defocus“ ir rankinis HDR nustatymas.

Penkta – išmanią valdymo sistemą. „PowerShot G1 X Mark II“ siūlo naujų belaidžio ryšio funkcijų. Integruota NFC jungtis leidžia lengvai perduoti informaciją NFC atpažįstančiam išmaniajam įrenginiui. Savo išmaniajame įrenginyje įdiegę programėlę „CameraWindow fotoaparatą galėsite valdyti nuotoliniu būdu per belaidį ryšį. Jutikliniame 7,5 cm (3,0 col.) skystųjų kristalų ekrane rodomas sRGB spektras, atitinkantis nufotografuoto ir apdoroto vaizdo spektrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.