„Windows To Go“ – „Windows 8“ tavo kišenėje

Tiems, kurie daug keliauja ir nemažai laiko praleidžia ne biure, ar nori dirbti asmeniniu įrenginiu, sukurtas sprendimas „Windows To Go“. Tai – USB atmintinė su „Windows 8“ ir visomis naudotojo programomis, nustatymais bei asmeniniais failais. Tad praktiškai bet kuriame kompiuteryje vartotojai gali atkurti savo darbinę aplinką ir saugiai dirbti.

Daugiau nuotraukų (1)

Įdebesis.lt

Feb 16, 2014, 4:40 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:59 AM

„Windows To Go“ yra funkcija, kuri siūloma „Windows 8 Enterprise“ naudotojams. Jei nusprendėte pradėti naudotis „Windows To Go“, jums reikės sertifikuotos USB atmintinės. Kompiuterio pajėgumai turi būti tokie, kad veiktų bent „Windows 7“. Patartina naudotis sparčiąja „USB 3.0“ atmintine, nes kompiuteriuose, kuriuose nėra tokios jungties, „Windows 8“ kraunasi ilgai ir galimi veikimo trukdžiai.

„Windows To Go“ sistema gali būti valdoma kaip įprasta, naudojant tokius standartais tapusius „Microsoft“ įrankius, kaip „System Center Configuration Manager“. Kompiuteris ir naudotojo nustatymai gali būti valdomi naudojant „Group Policy“ nustatymus.

„Windows To Go“ leidžia darbinę aplinką atkurti praktiškai be kuriame kompiuteryje. Ar saugu dirbti tokiu būdu? Saugumas yra vienas iš svarbiausių faktorių, kurį reikia apsvarstyti naudojant „Windows To Go“.

Kompiuteryje paleidus USB atmintinę operacinė sistema „paslepia“ visus kompiuteryje įdiegtus standžiuosius diskus ir net atminties kortelių skaitytuvą, o naudotojui rodo tik atmintinę. Tokiu būdu atskiriama įmonės bei namų aplinkos, užtikrinama apsauga nuo duomenų nutekėjimo. Kuomet naudotojas baigia darbą, jis tiesiog atjungia USB atmintinę, nepalikdamas jokių pėdsakų apie savo veiklą.

Jei prijungsite „Windows To Go“ USB atmintinę prie jau įjungto kompiuterio, atmintinė nebus nepasiekiama iš tame kompiuteryje įdiegtos operacinės sistemos.

„Windows To Go“ sistema leidžia užšifruoti USB įrenginį, kuriame įdiegta operacinė sistema, naudojant technologiją „Windows BitLocker“. Naudojant „BitLocker“, privalomas slaptažodis, kad atrakintumėte USB atmintinę ir galėtumėte naudotis joje esančiais duomenimis. Tad, jei prarasite USB atmintinę, informaciją nuskaityti bus neįmanoma.

Jeigu „Windows 8“ vykdant užduotą operaciją bus ištraukta USB atmintinė, operacija bus sustabdyta, o vėliau ją vėl įjungus darbas bus sėkmingai pratęstas. Jeigu USB atmintinės neįjungsite, dirbti toliau su kompiuteriu nebegalėsite.

„Windows To Go“ naudojimo scenarijai

Dirbkite iš namų. Jei dirbate iš namų, tačiau neturite galimybės pasiekti vidinių įmonės sistemų, tai padės padaryti „Windows To Go“.

Naudokitės asmeniniu įrenginiu darbe. Darbuotojai prie įmonės tinklo darbe gali jungtis su asmeniniu įrenginiu. Įjungus USB atmintinę, paleidžiama darbinė aplinka su visomis naudotojo programomis, nustatymais ir failais.

Pasiruoškite pereiti prie „Windows 8.1“. Nesate tikri, ar jūsų darbuotojams priimtina operacinė sistema „Windows 8.1“? Galite pasiūlyti išbandyti operacinės sistemos galimybes ir privalumus, nediegiant jos į darbuotojo kompiuterį, o naudojantis USB atmintine su „Windows 8.1“.

Pasinaudokite „Windows To Go“ nenumatytomis aplinkybėmis, kai negalite pasinaudoti darbiniu kompiuteriu, o turite atlikti skubų darbą. Reikėtų paminėti, kad „Windows To Go“ tikslas – suteikti darbuotojams galimybes dirbti mobiliai ir lanksčiai, o ne pakeisti darbe naudojamus kompiuterius.

Tęsti darbą prie kito kompiuterio. Pagal šį scenarijų, darbuotojai gauna USB raktą su „Windows To Go“ darbo aplinka, kuri apima visas programas, ką darbuotojai naudoja darbe. Kuomet darbuotojas įsijungia savo namų ar kitą kompiuterį naudodamas „Windows To Go“ USB atmintinę, jam bus paleistas jo darbo darbalaukis. Taigi jis gali iš karto tęsti savo pradėtus darbus.

Pirmą kartą prijungus „Windows To Go“, „Windows“ įdiegia įrenginius ir USB atmintinė paleidžiama kaip įprastas kompiuteris. Darbuotojas, kuris turi prieigą prie įmonės tinklo, duomenis gali pasiekti virtualaus privataus tinklo (VPN) ryšiu arba „Direct Access“.

Jei įmonės tinklas yra pasiekiamas nuotoliniu būdu, „Windows To Go“ darbo aplinka bus automatiškai atnaujinta pagal standartinius valdymo procesus.

Rangovai ir laikinieji darbuotojai. Įmonės IT specialistas paruošia „Windows To Go“ USB atmintinę laikinam darbuotojui ar rangovui, kad jie galėtų naudotis įmonės darbine aplinka su visomis reikalingomis programomis darbui savame kompiuteryje. Tokiu būdu kompiuterizuota darbo vieta paruošiama greitai, į kompiuterį nereikia diegti papildomų programų, nekyla programų suderinamumo problemų.

Kelionės. Jei įmonė turi darbuotojų, kurie daug laiko praleidžia kelionėse, naudodamiesi „Windows To Go“ USB atmintine jie gali keliauti ir be savo kompiuterio.

Išvados

„Windows To Go“ yra unikalus mobilumo sprendimas, leidžiantis darbuotojams dirbti beveik iš bet kurios vietos, o sistemų administratoriams – valdyti darbo vietą kaip ir įprastą kompiuterį. Tai yra pilna „Windows 8 Enterprise“ versija, kuri veikia tiesiai iš USB atmintinės ir puikiai tinka įvairaus dydžio organizacijoms, ieškančioms galimybių užtikrinti lankstų darbo stilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.