„Mozilla“ žada išleisti išmanųjį telefoną už 63 litus

JAV interneto bendrovė „Mozilla“ pristatė prototipinį vos 25 JAV dolerius (63 Lt) kainuojantį išmanųjį telefoną, skirtą besivystančioms pasaulio rinkoms, praneša BBC.

„Mozilla“ tikisi, kad ypač pigūs išmanieji telefonai padės jai įsitvirtinti ypač perspektyviomis laikomose besivystančių šalių rinkose.<br>„Mozilla“ iliustr.
„Mozilla“ tikisi, kad ypač pigūs išmanieji telefonai padės jai įsitvirtinti ypač perspektyviomis laikomose besivystančių šalių rinkose.<br>„Mozilla“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2014, 3:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:50 PM

Daugiausiai dėl savo „Firefox“ naršyklės žinoma bendrovė bendradarbiauja su Kinijoje įsikūrusia nebrangių mikroschemų gamintoja „Spreadtrum“.

Nors šis telefonas nebus toks galingas kaip brangesni modeliai, tačiau juo galima bus naršyti internetą ir įdiegti mobiliesiems telefonams skirtas programėles. Įrenginyje bus įdiegta kompanijos sukurta operacinė sistema „Firefox OS“.

Tokie pigūs išmaniųjų telefonų variantai šiuo metu ypač populiarūs besivystančiose rinkose, kur tampa tarpiniu modeliu tarp paprasčiausių, tik skambučiams skirtų, telefonų ir sudėtingų išmaniųjų įrenginių.

„Mozilla“ tikisi, kad naujasis žingsnis padės jai įsitvirtinti ypač perspektyviomis laikomose besivystančių šalių rinkose.

Kompanija anksčiau jau išleido pirmuosius išmaniųjų telefonų su „Firefox OS“ versijas, skirtas programuotojams. Šiais metais rinkoje turėtų pasirodyti ir pirmieji aukščiausios klasės išmanieji su šia operacine sistema, kuriuos gamins tokios kompanijos kaip „ZTE“, „Huawei“ ir kitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.