„MWC 2014“: „Sony Xperia Z2“ – neskęstanti kokybė, bet…

Plonas, kaip peilis, aprūpintas 20,7 megapikselių kamera su 1/2.3 Exmor RS CMOS vaizdo jutikliu, galintis filmuoti 4K raiška, atsparus vandeniui, dar ryškesniu ir didesniu 5,2 colių įstrižainės ekranu ir milžiniška 3200 mAh talpos baterija, šis telefonas (ir to paties pavadinimo planšetinis kompiuteris) galėtų tapti šių metų mobiliojo pasaulio kongreso pažiba.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 24, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:54 PM

Vienintelė bėda – pastaruoju metu itin kokybiškus nešiojamus įrenginius gaminanti „Sony“ vis dar neranda savo pirkėjo. Net liūdna dėl visų tų inžinierių ir konstruktorių, kurie triūsia kurdami puikius gaminius tik tam, kad jie gulėtų kažkur tolimame parduotuvių kaputyje.

Taip, visi „Sony Xperia Z1“ gerbėjai susidomės naujuoju telefonu, tačiau kiek tų gerbėjų yra? Pats pusmetį naudojuosi „Xperia Z1“ ir neturiu jam priekaištų – kompanija nuolat skuba rengti programos atnaujinimus, ekranas stulbinančiai ryškus, o galimybę nesijaudinant dėl pasekmių skaityti jame naujienas mirkstant vonioje džiugina kur kas dažniau negu atrodo to neišbandžius.

Tačiau palikime liūdnas mintis apie rinkodarą ir sugebėjimą pritraukti gerbėjus – prieš akis juk naujas gaminys.

Iš išorės jis labai primena „Xperia Z1“, tad kam patiko griežtos pirmtako formos ir itin standi konstrukcija, gali lengviau atsikvėpti – „Sony“ liko ištikima stiklui ir metalui, minimalistinio dizaino koncepcijai, tik kampai šiek tiek labiau suapvalėjo.

8,2 mm storio „Xperia Z2“ telefono ekranas kiek paaugo – dabar jis 5,2 colių įstrižainės „Full HD“ raiškos. O planšetinis kompiuteris gerokai sulyso – „Xperia Z2“ su 10.2 cilių įstrižainės ekranu tėra 6,4 mm storio.

Tiek telefono, tiek planšetės širdis – 2,3 GHz dažnio keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon“ procesorius su 3GB RAM atmintine. Akivaizdu, kad greičio per akis. Svarbiau tai, kad ant „Sony“ padidėjus galiai tiek telefono, tiek planšetės baterija veiks taip pat ilgai. Reiškia planšetė „Xperia Z2“ turėtų veikti apie 10 val.

Pristačiusi naujus įrenginius „Sony“ kaip visada neužmiršo priminti, kad valdo milžinišką kino ir muzikos industriją. Taigi, kiekvienas naujo „Xperia Z1“ įrenginio pirkėjas gaus dovanų po 6 filmus. Pasirinkę tuo pat metu pristatytą pigesnį, tačiau vis tiek aprūpintą LTE ryšiu, telefoną „Xperia M2“ gaus 3 filmus.

Visų naujų „Sony“ įrenginių pirkėjai taip pat gaus galimybę 30 dienų nemokamai naudotis „Music Unlimited“ paslauga, tačiau kol kas Lietuvoje ji neveikia, tad ne visos dovanos mums. Užtat telefono „Xperia M2“ versija su dviem SIM kortelėmis gali kai kam patikti.

Aišku, visi šie įrenginiai yra su jau įdiegta „Android 4.4 KitKat“ operacine sistema. Kaip ir „Z1“, telefonas „Xperia Z2“ turi atskirą kameros valdymo mygtuką, kuris praverčia norit fotografuoti po vandeniu, kuomet liečiamas ekranas neveikia.

4K raiškos filmavimą patys „Sony“ vertina, kaip žvilgsnį į ateitį – šiaip ar taip, o tokios raiškos televizorių kol kas dar turime per mažai. Beje, 20,7 megapikselio raiškos kamera įrengta tik telefone – planšetiniame kompiuteryje galinė kamera yra 8 MP raiškos.

Be to, jau kitą mėnesį parduotuves turintis pasiekti „Xperia Z2“ telefonas aprūpintas itin aukštos kokybės skaitmeniniais garso filtrais, kurie įrašo ar pokalbio metu pašalins iki 98 proc. erzinančio aplinkos triukšmo.

Keista nebent tai, kad tiek daug futuristinių sprendimų turintys įrenginiai nera pakankamai integruoti su naujausiu „Sony“ žaidimų kompiuteriu „PlayStation 4“. Ateity žadama, kad jie veiks išvien, tačiau šiuo metu galima nebent „PS3“ bevieliu valdymo pultu valdyti „Xperia Tablet Z2“ žaidimus. Nedaug.

Tačiau tai labai maži nuostabių įrenginių trūkumai. Džiugu, kad „Sony“ toliau reformuojasi, tačiau nenustoja gaminti kokybiškų ir gražių gaminių. Lieka pasistengti geriau reklamuotis, atidžiau sekti vartotojų poreikius ir gal po pusmečio iš pavadinimo bus galime išmesti tą nemalonų žodelį „bet…“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.