„MWC 2014“: „Galaxy S5“ plakti širdies greičiau neprivertė

Varčiau jį ir šiaip ir taip – plonas, lengvesnis negu atrodo pažvelgus į ekraną, lyg ir tvirtesnis už pirmtaką. Tačiau „Samsung Galaxy S5“ širdies plakti greičiau neprivertė. Tiesa, pats apie tai ir pranešė – pulso matuoklis suveikė puikiai ir rodė man įprastus 84 smūgius per minutę. Išties, pats telefonas neverčia iš koto nei stulbinančiu dizainu, nei netikėtomis funkcijomis. Tačiau kai kurių spalvų korpusai ir kartu pristatyti aksesuarai išties traukia akį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius, specialiai Lrytas.lt iš Barselonos

Feb 26, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:20 PM

Pirmiausia, noriu pasigirti – eiliniai konferencijos „MWC 2014“ lankytojai taip ir išvažiavo iš Barselonos it musę kandę. Na, gerai, gal ne musę, bet „Samsug Galaxy S5“ pačiupinėti jie negavo – prie įėjimo į uždarą stendą stovinčios dailios merginos akylai sekė, kad į vidų patektų tik spaudos atstovai.

„Tai reiškia, kad kažkas ne taip. Jei kompanija pristato naują dalyką ir nenori jo rodyti visiems, matyt, kažko dar neišbaigė, bijo, kad tuoj bus pastebėti trūkumai“, – nugirdau vieno neįleisto į stendą parodos lankytojo niurnėjimą.

Ar tai tiesa? Sunku pasakyti – kelias minutes varčius rankose telefoną, patikrinus tik labiausiai išreklamuotas jo funkcijas, negalint juo paskambinti ar panaršyti internete – atsakyti sunku. Tačiau kažkokių slapukavimų irgi nepastebėjau – bandyti kiekvienas prileistas galėjo, kiek norėjo.

Bet pernelyg nesinorėjo. Akivaizdu, kad galingiausio mobiliųjų telefonų gamintojo pasaulyje flagmanas aprūpintas puikiu procesoriumi, turi atnaujintą kamerą, naujovišką blykstę ir širdies pulso matuoklį. Čia įrengtas ir išpranašautas pirštų atspaudų skaitiklis. Bet kodėl pulsas nepagreitėjo?

Gal kalta jau kiek pabodusi korpuso forma – stačiakampį su lengvai užapvalintais kampais žvelgiant iš ekrano pusės lengvai supainiosime ir su „Galaxy Note 3“, ir su „Galaxy S4“. Gal mano skoniui neįtiko nugarėlės dizainas? Išties, perforuotą ventiliuojamų prabangaus automobilio sėdynių odą primenantis plastikinis nugarėlės paviršius atrodo keistai. Lyg plastmasinis vestuvių žiedas, nudažytas „auksu“.

Dar ne taip baisu, kol apžiūrinėji tamsiai pilką ar juodą. Bet paėmęs į rankas ryškiu elektriniu mėliu žvilgantį, vos neišmečiau – atspalvių kaita nemaloniai priminė milžiniško vabalo antsparnius. Spėju, ši spalva kurta ne Europos rinkai.

Kas matė „Galaxy S4“ ekraną, tikrai neišvys nieko naujo – šio „AMOLED“ ekrano raiška lygiai tokia pati. Tai gerai – jos visiškai pakanka. Nelabai gerai, kad spalvų gama nė kiek nepatobulėjo – įprastas „Samsung“ mėlynas fonas ir čia atrodo kiek šviesokas bei nepakankamai gilus. Tik nereikia manyti, kad tai kažkas tragiško – juk buvo gerai ir liko tas pats.

Užtat iškart akivaizdu, kad telefono kūrėjai labai mėgsta sveiką gyvenseną. Jau demonstraciniame modelyje išdidžiai įdiegta „Sport“ programėlė, kurią paleidęs ir aptikau širdies pulso matavimo funkciją. Prispaudžiu pirštą prie blykstės ir laukiu. Ekrane tvinksi žalia širdutė ir galiausiai sustingsta skaičiai – 84. Žodžiu, gyvas.

Sporto programėlė, kaip ir ankstesniame modelyje, turi žingsnių matuoklį, kalorijų skaičiuoklę ir daugybę kitų svarbių rytais bėgiojantiems ar kitaip sportuojantiems piliečiams funkcijų.

Pirštų atspaudų skaitiklis įdiegtas vieninteliame fiziniame mygtuke po ekranu, tačiau išmėginti jo neteko – juk telefonas ne mano, kad čia įvedinėčiau savo piršto atspaudą.

Jei pats telefonas neverčia iš koto, tai prie jo siūlomi įsigyti priedai – išties įspūdingi. Prie visų spalvotų keičiamų, užverčiamų, su langeliu ar įgalinančių įkrauti be laido dangtelių jau įpratome. Tačiau šį sykį „Samsung“, atrodo, nutarė rimčiau pažvelgti ir į kitą itin svarbią kiekvieno telefono funkciją – muzikos atkūrimą.

Toks įspūdis susidarė apžiūrint kompanijos siūlomas ausines telefonams. Dabar tai ne tik įprastos, įstatomos į ausis, bet ir prabangios su lankeliu virš galvos, kurios savo dizainu nenusileidžia geriausiems „Sennheiser“ gaminiams.

Nusikalsčiau nepaminėjęs bent trijų naujų „Galaxy Gear“ variantų. Išmanieji laikrodžiai akivaizdžiai patobulėjo. Puikiai veikianti kamera, įvairiausių spalvų apyrankės (beje, net labai juokingų spalvų), pačiame laikrodyje įdiegtas pulso matuoklis, daugybė sportininkams naudingų funkcijų, patogus numerio rinkimas bei žinučių peržiūra... Žodžiu, labai daug šaunių funkcijų.

Bet turėti jo vis tiek nenoriu. Didelis, vis dar grubokas, o plastikinė apyrankė neatrodo tiek patikima ir prabangi, kad tiktų tokiam brangiam daiktui. Žodžiu, „Gear 2“ manęs nepavergė.

O štai „Gear Fit“... Teisingai – pavergė! Mano manymu, tai – pats žaviausias „Samsung“ šiais metais pristatytas gaminys. Galbūt iš tolo šis laikrodukas ir atrodo lyg moteriška „Gear 2“ versija, tačiau laikomas rankose jis išties priverčia širdį suspurdėti. Galbūt todėl, kad iškart supranti: radęs tokį miške prieš penkerius metus nė nesuabejotum, kad jį pametė laiko keliautojas iš ateities.

Pirmiausia, tai pirmas gaminys, kuriame lenktas „AMOLED“ ekranas išties yra savo vietoje. Antra, jei jau laikrodis yra išmanus, tai labai logiška, kad jo ekranas būtų kitoks negu kelis šimtmečius gaminamo šveicariško chronometro.

Būtent pailga lenkto ekrano forma, lyg susiliejanti su apyranke, sukuria gaminio iš ateities įspūdį. Ekrane rodomos ikonėlės išsirikiuoja vienoje eilėje ir tai, vėlgi, labai estetiška. „Gear Fit“ matuoja pulsą, turi chronometrą, pedometrą, renka informaciją apie savininko aktyvumą net neprijungas prie telefono, gali valdyti „Samsung“ grotuvą, rodo laiką, pranešimus... Bet ar tai svarbiausia? Svarbiausia, kad džiugina!

Neblogai dar būtų, kad baterija vidury mankštos neišsikrautų, bet to neišmėginęs nepasakysi...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.