„ZTE Grand Memo II“ – pigesnis, bet ne mažesnis ir ne geresnis

Auga išmaniųjų telefonų rinka, auga pirkėjų norai, auga ekranai, neauga tik noras mokėti daugiau. Matyt, remdamasi tokia logika kompanija „ZTE“, kurios pigių telefonų galime įsigyti ir Lietuvoje, nutarė pasiūlyti savo įrenginį su milžinišku ekranu. Parodoje „MWC 2014“ pristatytas „Grand Memo II“, turintis 6 colių įstrižainės ekraną, skausmingai primena „Sony Xperia Ultra“, tik pagamintą kooperatyvo garaže – net norinčiam didelio ekrano šis stačiakampis atrodo per didelis.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius, specialiai Lrytas.lt iš Barselonos

2014-02-27 18:15, atnaujinta 2018-02-15 21:07

Kol kas nežinau, kokia bus šio įrenginio kaina, tad net sunku pasakyti, ar verta jį girti už pastangas duoti daug ir pigiai, ar peikti, kad daugiau – ne visada reiškia geriau.

Asmeninė patirtis man seniai parodė, kad didžiausias telefonas, kurį dar norisi dėti prie ausies, yra „Samsung Galaxy Note 3“. Ekranui pasiekus 6 colių įstrižainę ne tik sunku jį sutalpinti į kišenę, bet ir labai nesinori išsitraukti. Kita vertus, tam ir kuriami išmanieji laikrodžiai ir apskritai – kiekvienas turi savo poreikių, taigi grįžkime prie įrenginio.

Pirmas žvilgsnis į ekraną nesužavi. Nors „Grand Memo II“ įdiegta „Android KitKat“ operacinė sistema, gamintojas be reikalo nutarė ją patobulinti savo „MiFavor UI“. Na, tokio neišraiškingo laikrodžio seniai matyti neteko.

Telefonas turi LTE ryšį ir tai yra gerai. 6 colių įstrižainės ekranas yra HD raiškos, tačiau atidžiau žiūrint neatrodo, kad tai būtų „Full HD“ – raiškumo trūksta, o tai – nelabai gerai. Baterija 3200 mAh talpos – neblogai. O štai keturių branduolių procesorius yra 1,2 GHz spartos. Su 2 GB operatyvinės atminties ir tokio dydžio ekranu tai atrodo mažoka. Net demonstraciniame modelyje keičiant ekrano vaizdą jis šiek tiek stabdė.

Vidinė atmintis – 16 GB, galinė kamera – 13 mln. tšk. raiškos, o priekinė – net 5 mln. tšk. raiškos. Praėjusių metų standartas, tačiau jei kainuos iki 1200 Lt, bus tikrai neblogai. Telefono korpusas nei plonas, nei storas – 7,2 mm, galinė nugarėlė imituoja anglies pluoštą, tačiau liečiant neatrodo labai maloni ar prabangi.

Žodžiu, balandžio mėnesį pasaulio rinkas pasieksiantis telefonas, atrodo, virs dar vienu nelabai reikalingu, nelabai populiarios, tačiau nebrangios, kinų kompanijos gaminiu. Keistoka – atrodo, „ZTE“ jau pakankamai ilgai šmėžuoja pasaulio rinkose, tad būtų laikas imtis ir ambicingesnių planų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.