„Apple“ integravo „iOS“ sistemą į automobilius

Didieji automobilių gamintojai greitu metu išleis automobilius su integruota operacine sistema „iOS“. Naujoji funkcija praminta „CarPlay“ ir ji leis „iPhone“ vartotojams automobilyje intuityviai bei patogiai atsiliepti į skambučius, naudotis žemėlapiais, klausyti muzikos, rašyti tekstines žinutes balsu ar lietimui jautriu ekranu automobilio valdymo skyde.

Daugiau nuotraukų (1)

iTouch.lt

Mar 4, 2014, 9:06 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:07 PM

Kol kas įrenginiai prie automobilio sistemos bus jungiami „Lightning“ jungtimi, tačiau jau netolimoje ateityje šią sąsają turėtų pakeisti „Wi-Fi“ ryšys.

Teigiama, kad naujoji funkcija bus patogiai integruota į automobilio vidaus dizainą, o vairuotojai ją galės valdyti pasinaudodami virtualiu balso asistentu „Siri“ – tereikės paspausti ant vairo ar prietaisų skydelio esantį mygtuką, kuris „iškvies“ sumanųjį asistentą.

Tokie automobilių gamintojai, kaip „Ferrari“, „Mercedes-Benz“ ir „Volvo“ jau šią savaitę pristatys modelius su „CarPlay“ funkcija.

Manoma, kad jų pavyzdžių greitu metu turėtų pasekti ir „BMW Group“, „Ford“, „General Motors“, „Honda“, „Hyundai Motor Company“, „Jaguar Land Rover“, „Kia Motors“, „Mitsubishi Motors“, „Nissan Motor Company“, „PSA Peugeot Citroën“, „Subaru“, „Suzuki“ ir „Toyota Motor Corp“.

„Volvo“ pirmadienį taip pat oficialiai paskelbė apie „CarPlay“ funkcijos pasirodymą visuose gaminamuose „XC90“ modeliuose, kurie bus išleisti dar šiemet. Švedų gamintojas sukūrė ir pristatomąjį „CarPlay“ vaizdo įrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.