„Google“ pristatė „Android“ riešui – laikrodžiai įgauna proto

Ligi šiol dar galėjome neigti dėvimosios technologijos amžiaus aušrą, tačiau naujausias „Google“ pranešimas sudėjo visus taškus ant i. Programų kūrėjams pristatyta operacinė sistema specialiai išmaniesiems laikrodžiams „Android Wear“. Atrodo, ligi šiol buvę tik išmaniųjų telefonų vergai, laikrodžiai įgyja savarankiškumą. O tuo pat metu pristatyti netrukus mus pasieksiantys „LG G Watch“ ir „Motorolla Moto 360“ išmanieji laikrodžiai jau gali tiksliuosius šveicarų chronometrus pasiųsti ten, kur skaitytuvus pasiuntė skaičiuotuvai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 19, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:17 AM

Sistema

Iš esmės operacinė sistema „Android Wear“ ant riešo perkels funkcijas, kurias šiuo metu telefone vykdo programa „Google Now“. „Google“ išleido du vaizdo filmukus, kuriuose demonstruojamos įspūdingos ant riešo apgyvendinto „Android“ galimybės.

Taigi, kaip ir „Google Now“ telefonas, jis jums automatiškai primins apie kalendoriuje numatytus susitikimus, įspės, kad jau metas išvykti į oro uostą, praneš orų sąlygas pakeliui ir t.t.

Išmanieji laikrodžiai, aišku, jungsis ir su „Android“ telefonais, tad juose galėsime matyti visus pasirinktus pranešimus, kuriuos mums siunčia įvairios programėlės. Be to, bus galima naudotis balso paieška, ištarus tą pačią garsinę komandą „OK Google“.

Labiausiai išmanieji laikrodžiai, kaip jau įprasta, pravers aktyviai sportuojantiems ir saugantiems savo sveikatą. Juose bus galima realiu laiku matyti savo judėjimo greitį, įveiktą atstumą, kiek laiko bėgate, einate ar važiuojate dviračiu. Aišku, tai reiškia, kad laikrodžiuose bus įdiegti „Google“ žemėlapiai, kur matysite savo judėjimo kryptį ir buvimo vietą.

Be to, kompanija pademonstravo operacinėje sistemoje numatytą kelių ekranų funkciją. Tad tiesiog ištarę balso komandą laikrodžiui, galėsite valdyti filmą, kurį žiūrite prie televizoriaus prijungę „Chromecast“ įrenginį, ar telefone paleisti norimą dainą.

Daugeliu funkcijų „Andoid Wear“ primena tai, ką kompanija diegia į „Google Glass“. Tiesiog šį sykį pats įrenginys mažiau kontroversiškas, tad patrauklesnis. Galime tik įsivaizduoti, kokių dar funkcijų įgis išmanieji laikrodžiai, kai „Android“ sistema bus diegiama išmaniuosiuose namuose bei ateities automobiliuose.

Laikrodukai

„Google“ puikiai suvokia, kad laikrodis yra ne tik funkcionalus įrenginys, bet ir estetiškas papuošalas. Todėl jau paskelbta apie bendradarbiavimą su „Fossil“ ir kitais madingų aksesuarų kūrėjais.

Kompanija jau dirba su tradiciniais partneriais „Asus“, HTC, „Samsung“, kurie kurs išmaniuosius laikrodžius su „Android Wear“ operacine sistema. Na, o LG ir „Lenovo“ nupirkta „Motorola“ netgi spėjo pateikti savo gaminių pavyzdžius.

Reklaminiuose programinės įrangos filmukuose rodomas elegantiškas apvalus „Moto 360“ išmanusis laikrodis, kurį sukūrė „Motorola“. Jokių techninių jo detalių kompanija neatskleidžia. Tiesa, vaizdo filmuose matome, kad apvalus ekranas yra spalvotas ir laikrodį galima valdyti balsu. Pasaulio rinkose įvairaus dizaino išmanieji „Moto“ laikrodžiai pasirodys 2014 m. vasarą.

LG pranešė, kad kompanijos sukurtas išmanusis laikrodis „G Watch“ parduotuves pasieks kitą ketvirtį. Tiesa, jis atrodo gerokai paprasčiau – tiesiog plastikinis kvadratas su liečiamuoju LCD ekranu.

„Laikrodį sukūrėme artimai bendradarbiaudami su „Google“, o prieš pateikdami jį pirkėjams padarysime viską, kad kuo labiau ištobulintume jo dizainą ir inžinerinius sprendimus“, – sakė LG mobiliojo ryšio padalinio vadovas.

Kad ir kaip būtų, lieka pripažinti, kad praėjusią savaitę „Android“ ir „Chrome“ sistemų kūrimo vadovas Sundaras Pichai nemelavo. „Google“ labai rimtai pasiryžo tapti dėvimųjų technologijų ir daiktų interneto lydere pasaulyje. Ne veltui nusipirko išmaniųjų namų termostatų gamintoją „Nest“.

Na, o daugiau, matyt, sužinosime birželio 25 ir 26 dienomis vyksiančio „Google“ pristatymo metu. Et, šiek tiek gaila šveicarų…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.