Malaizijos lėktuvo dingimą sieja su juodąja skyle

Dešimt keleivių, lėktuvu „Boeing 767“ skridusių iš Los Andželo į Bostoną, pabudę pamato, kad lėktuve liko vieni. Vienas keleivių nuleidžia lėktuvą Bostone. Oro uoste – jokių gyvybės ženklų, elektra dingusi, jie patys nejaučia kvapų, skonio, nėra vėjo, degtukai užgesta. Tolumoje pasigirsta keistas garsas, o bankininkas Craigas Toomy yra įsitikinęs, kad artinasi langoljerai – vaikystėje jo įsivaizduoti monstrai, kurie vaikosi tinginius...

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:44 AM

Tokią istoriją 1990-aisiais išleistoje knygoje „Langoljerai“ pasakoja siaubo romanų autorius Stephenas Kingas.

Ko gero, atsiras manančių, kad panašus likimas galėjo ištikti prieš beveik dvi savaites dingusio lėktuvo „Boeing 777“ keleivius, skridusius iš Kvala Lampūro į Pekiną. Mat kuo daugiau laiko praeina, tuo keistesnių „paaiškinimų“ pasigirsta.

Juodoji skylė

Vieno didžiausių pasaulyje naujienų kanalų CNN žinių vedėjas Donas Lemonas specialioje laidoje, kuri buvo transliuojama žiūrimiausiu laiku, nusprendė aptarti kelias neįtikėtinai skambančias sąmokslo teorijas.

Specialios laidos, kurioje buvo kalbama apie Malaizijos avialinijų skrydžio „MH 370“ dingimą, vedėjas perskaitė kelias žiūrovų atsiųstas „Twitter“ žinutes. Žmonės svarstė, kad lėktuvo dingimas gali būti susijęs su juodąja skyle ar mistiškuoju Bermudų trikampiu bei įžvelgė panašumų su televizijos serialu „Dingę“.

D.Lemonas kreipėsi į buvusią JAV Transporto departamento vadovę Mary Schiavo, prašydamas tai pakomentuoti: „Žinau, kad tai yra absurdiška, bet ar taip iš tiesų yra? Kaip manote, Mary?“

„Taip ir yra. Nedidelė juodoji skylė įtrauktų visą mūsų pasaulį. Taigi mes žinome, kad taip nėra. Tai, kas nutinka Bermudų trikampyje, dažniausiai susiję su atmosferiniais reiškiniais, o „Lost“ yra TV serialas. Aš esu linkusi remtis dalykais, kuriuos galima pagrįsti duomenimis, skaičiais, buvusiais įvykiais. Man tai skamba neįtikinamai. Bet, mano nuomone, nuostabu, kad visas pasaulis bando padėti, keldami savo teorijas“, – sakė ji.

Kalbant apie Bermudų trikampį, ši vietovė vargu ar turi ką bendro su Malaizijos orlaivio dingimu, mat su turėtomis degalų atsargomis jis nebūtų galėjęs tos vietos net pasiekti. Apskritai, nuo 1948 metų dingusiais laikomi 83 didesni lėktuvai (tokie, kuriais gali skristi bent 14 žmonių). Bermudų trikampyje ar netoli šios vietovės dingo tik 6 iš jų.

Dažniausiai dingstančiu lėktuvo modeliu pripažintas „Douglas DC-3S“ (19 atvejų). Neįskaičiavus Malaizijos atvejo, vidutiniškai dingusiuose lėktuvuose skrido 13 žmonių.

Kitos versijos

Tai ne pirmas kartas, kai D.Lemonas užsimena apie antgamtinius reiškinius, kalbėdamas apie šio lėktuvo dingimą. Sekmadienį jis pareiškė: „Ypač šiandien, kai mes susiduriame su antgamtiniais dalykais, mes einame į bažnyčią, tikime ypatingomis Dievo galiomis. Jūs susiduriate su visu tuo. Žmonės manęs klausia, kodėl aš nekalbu apie tikimybę – aš tiesiog pasakau, – kad su tuo lėktuvu nutiko kažkas keisto, kažkas, ko mes negalime suprasti?“

Neįtikėtinas versijas narplioja ir kitos žiniasklaidos priemonės, savo trigrašį spėjo įkišti ir įžymybės. Socialiniame tinkle „Facebook“ nemažai dėmesio sulaukė atlikėjos Courtney Love pareiškimas, esą ji pastebėjo lėktuvo nuolaužas Indijos vandenyne. O verslininkas, „News Corp.“ vadovas Rupertas Murdochas turi savo versiją: „Pasaulį sukaustė „Boeing 777“ dingimas. Gal jis nesudužo, o buvo pavogtas, skubiai paslėptas, galbūt Šiaurės Pakistane.“

Beje, teroristų pagrobimo versija tiki nemažai žmonių – įvairiose apklausose apie „MH 370“ dingimą vagystės variantą pasirenka iki pusės apklausų dalyvių.

Didelio žiniasklaidos dėmesio sulaukė ir buvusio piloto Chriso Goodfellow iškelta versija: esą galėjo pradėti svilti ar užsidegti orlaivio priekinė padanga

Parengė Gediminas Gasiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.