„Tele2“ užbaigė tinklo modernizavimą

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ užbaigė mobiliojo ryšio tinklo modernizavimą. Tai leido pagerinti ryšio kokybę ir padidinti tinklo aprėptį, sumažinti eksploatavimo kaštus ir pasirengti naujų paslaugų diegimui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2014, 12:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:53 AM

Tinklo atnaujinimas vyko nuo 2012 m. balandžio. Per tą laiką bendrovė investavo daugiau nei 77 mln. litų.

„Tele2“ atnaujino 870 bazinių tinklo stočių ir įrengė 150 naujų. Didžiausi Lietuvos miestai buvo sujungti nauju 10 Gbps magistraliniu ryšio tinklu, atnaujinta klientų duomenų bazių valdymo įranga.

„Dalį modernizavimo naudos klientai jau pajuto. Mobilusis ryšys ir internetas yra kokybiškesni, padidinome tinklo aprėptį ir patikimumą. Didžiąją dalį modernaus tinklo privalumų atskleisime ateityje – naujausios technologijos leis paslaugas klientams siūlyti už geriausią kainą“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Naujos „Tele2“ bazinės stotys išsiskiria technologiniu neutralumu. Priklausomai nuo klientų poreikių skirtingose vietovėse, jos gali būti naudojamos kaip 2G, 3G, 4G ir dar tik kuriamų ateities ryšio kartų stotys. Tai leis „Tele2“ ypač spartaus 4G (LTE) ryšio paslaugas pradėti teikti be didesnių investicijų ir už gerą kainą.

Tinklo atnaujinimas labai padidino mobiliojo interneto prieinamumą šalyje. „Tele2“ 3G tinklo aprėptis per tą laiką pasiekė 90,9 proc. (-105 dBm).

„Tele2“ mobiliojo ryšio ir duomenų perdavimo tinklai tuo pat metu atnaujinti visose Baltijos šalyse. Tinklo ir programinę įrangą bei jų diegimo paslaugas visoms šalims tiekė „Nokia Solutions and Networks“.

Bendrai vykdytas modernizavimas leido „Tele2“ ne tik sumažinti kaštus, bet ir sujungti duomenų bazes Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Viena iš tokio sujungimo naudų vartotojams – dabar telefonų vagysčių atvejais aparatai iškart blokuojami visose trijose šalyse. Tai prisideda prie prekybos vogtais telefonais mažinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.