Televizorių pasaulio „Rolls Royce“ – pagaliau Lietuvoje

Yra technologijos, yra naujos technologijos, yra aukštos kokybės technologijos ir yra išskirtiniai gaminiai, kurių technologijos unikalios. Kai kalbame apie kompaniją „Bang & Olufsen“, nejučia pritildome balsą ir bent jau mintyse ant pečių užsimetame pagal individualų užsakymą siūtą „Caraceni“ kostiumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-05-09 17:55, atnaujinta 2018-02-14 03:15

Jei jums atrodo, kad prabanga yra vairuoti „Cadillac“, per žemai taikote – „Bang & Olufsen“ yra technologijų „Rolls Royce“. Ir dabar Lietuvą pasiekęs naujausias jų televizorius „BeoVision Avant“ kokybės kartelės žemiau nenuleidžia. O jo kaina žinantiems visą istoriją gali pasirodyti net labai patraukli.

Atrodytų, ką tokio galima padaryti su plokščiu stačiakampiu, kuriuo virto šiuolaikinis televizorius? Taip, septintajame dešimtmetyje, kai prabangūs televizoriai buvo autobuso dydžio ir gracingi kaip cinkuotas kibiras, „Bang & Olufsen“ buvo dizaino skrydis. Tačiau eidamas į naujausio „Ultra HD“ raiškos televizoriaus pristatymą, išties nežinojau ko tikėtis.

Geras dizaineris ir aukščiausios kokybės gamintojas („Bang & Olufsen“ turi geriausią pasaulyje aliuminio detalių gamyklą) ras, kaip patobulinti ir stačiakampį. Ne veltui šis televizorius pavadintas „BeoVision Avant“ – tai duoklė sėkmingiausiam 1995 m. gamintam kompanijos televizoriui, kuris vadinosi taip pat.

Kukli prabanga

Pirmiausia į akis krinta tai, kad naujasis gaminys… nekrinta į akis. Už jo nugaros nerasite laidų pynės – visos jungtys paslėptos po aliumininiu dangteliu, ten galima paslėpti ir papildomą grotuvą (pvz., „Apple TV“). Bet kur laidai, taip ir nepamačiau. Kažkur jie, aišku, buvo – juk televizorius veikė, buvo jungiamas prie interneto ir rodė laidas.

Antra, nors peržiūros metu stovėjau faktiškai prieš langus, atspindžių ekrane buvo itin mažai.

„Bang & Olufsen“ visuomet savo televizorių ekraną gamina iš atspindžius sklaidančio stiklo. Kiti gamintojai to nedaro, nes tas stiklas itin brangus. O šiame modelyje yra net du atspindžius sklaidantys stiklai, kurie atspindžius sumažina 98 procentais“, – paaiškino seniausiai Rytų Europoje veikiančio „Bang & Olufsen“ atstovo, parduotuvės „Beola“ direktorius Naglis Nasvytis.

Nors „Bang & Olufsen“, kaip ir jau minėtas „Rolls Royce“, nekalba apie įdiegtus procesorius, specifines ekrano savybes, neakcentuoja viduje paslėptų technologijų parametrų, mus užtikrino, kad šis televizorius veiks ilgai.

„Buvo laikai, kai Skandinavijos šalyse „Bang & Olufsen“ gaminį vaikai paveldėdavo iš tėvų ir jis toliau puikiai veikė. Šis televizorius taip pat numatytas naudoti ilgai, nes panaudotos technologijos nepavaldžios laikui, todėl pasikeitus reikalavimams kompanija nuotoliniu būdu atnaujins operacinę sistemą ir televizorius toliau veiks be priekaištų.

Kadangi jau dvidešimt metų vykdome ir garantinę „Bang & Olufsen“ gaminių priežiūrą, turime vieną puikiai paruoštą meistrą, bet jis beveik neturi darbo – kokybiški gaminiai negenda“, – džiaugėsi N.Nasvytis, prisiminęs, kad kaip tik gegužės 10 d. parduotuvė „Beola“ švęs savo veiklos metines.

Vaizdo kokybę dar pagerina įdiegta „Chromatic Room Adaptation“ technologija – du jutikliai analizuoja aplinkos apšvietimą ir sureguliuoja ekraną. Taip kompensuojami kambario spalvų tonai.

Beje, ir standartinės raiškos vaizdo pritaikymas „Ultra HD“ ekranui atrodo įspūdingai – net žiūrint prastokos kokybės vaizdo klipą iš „YouTube“ neatrodė, jog iki 55 colių įstrižainės padidinome degtukų dėžutės dydžio kadrus.

Nekukli technologija

Užtat tas pat vaizdo klipas atskleidė trečią išskirtinę „BeoVision Avant“ savybę – neišgirdus sunku net patikėti, kad plokščias ekranas slepia tokį galingą garsą. Gal kai kam tai atrodo neaktualu, tačiau garsas išties labai kokybiškas. Ne per ryškus, ne dirbtinai iškraipytas, kad sukeltų kokybės iliuziją, o būtent kokybiškas.

Aišku, ir įjungus iš televizoriaus apačios lėtai išlendanti garso kolonėlė įspūdžio negadina. Beje, joje įrengti aštuoni garsiakalbiai ir aštuoni jiems pritaikyti stiprintuvai.

„Kiti gamintojai tokios kokybės garso nedaro, nes tai labai brangu, o šiuolaikinėje elektronikos rinkoje konkurencija itin arši. Visi stengiasi savo gaminių kainą kuo labiau numušti. Tačiau „Bang & Olufsen“ taip nežaidžia – pakanka atidžiai įsižiūrėti į visas jungimo linijas, pačiupinėti kiekvieną detalę, kad įsitikintum, jog visa tai surinkta ne kuo greičiau, o kruopščiai pagaminta Europos meistrų“, – sakė parduotuvės direktorius ir kaip įrodymą davė naujo televizoriaus nuotolinio valdymo pultą.

Naujasis valdymo pultas „BeoRemote One“ ne tik pagamintas iš tikro aliuminio, jame įdiegta „MyButtons” funkcija  televizoriaus valdymą padaro gerokai paprastesnį. Vartotojas gali sukurti iki trijų asmeninių nustatymų, veikiančių vienu prisilietimu. Tai gali būti kanalų, garso ar netgi stovų ir televizoriaus pozicijos nustatymai.

Oi, teisingai, visai užmiršau paminėti – šis televizorius moka judėti! Ne, jo ekranas nesilanksto, o ir apie lenktus televizorius parduotuvės atstovai atsiliepė su atlaidžia šypsena, tačiau šis televizorius sukiojasi. Ant žemės pastatomas stovas gali suktis taip, kad televizorius pats nutoltų nuo sienos ar prie jos priartėtų.

Be to, variklis televizorių suką aplink savo ašį, tad kad ir kurioje kambario vietoje būsite, visada galėsite matyti jį patogiai. Itin patogu, jei didžiulėje erdvėje stovi tik vienas ekranas. Prie sienos tvirtinamas laikiklis taip pat gali keisti televizoriaus garso kampą.

Žodžiu, gaminys visiškai naujas, o senos netikėto funkcionalumo bei dizaino tradicijos išsaugotos. Pridėkime tik kokybiškiausias čia naudojamas medžiagas ir liks užduoti paskutinį klausimą: kiek tas „BeoVision Avant“ kainuoja.

Teisinga kaina

Ir šį sykį buvau nustebintas. Pripažinsiu, kad sukandęs dantis laukiau skaičiaus bent su penkiais nuliais, o paaiškėjo, kad 2014 m. gegužės 8 d. pradėtas gaminti 55 colių įstrižainės „Ultra HD“ raiškos „BeoVision Avant“, kurį Vilniuje bus galima įsigyti jau liepos mėnesį, kainuos 24 560 litų. Nepigu, bet niekas tokį pamatęs ir nedrįs ištarti žodžio „pigu“. Tiesa, besisukiojančius stovus reikės pirkti atskirai, jie kainuos nuo 2750 litų, o ir vėliau pasirodysiantys didesnių įstrižainių modeliai, aišku, bus brangesni. Tačiau kaip „Bang & Olufsen“ tai tikrai nėra labai daug.

„Pasirodo, daug žinomų gamintojų nori, kad jų detalės būtų montuojamos į mūsų televizorius. Todėl jie pasiūlė labai geras kainas, o tai padėjo sumažinti gaminio savikainą“, – paaiškino „Beola“ direktorius Naglis Nasvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.