„Google“ išparduoda užsilikusius išmaniuosius akinius

Išmaniuosius akinius „Google Glass“ nuo šiol gali įsigyti bet kas, gyvenantis Amerikoje ir turintis atliekamus 1,5 tūkst. dolerių (3,77 tūkst. Lt). Tačiau kompanija „Google“ užsimena, kad pasiūla išliks ribota.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2014, 3:15 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:09 PM

Ribotas skaičius šių išmaniųjų akinių pirmą kartą buvo parduotas pernai balandį atrinktiems bandytojams, vėliau juos buvo leidžiama įsigyti tik gavus specialų kvietimą. Balandžio viduryje „Google“ leido juos įsigyti bet kam, tačiau toks pasiūlymas galiojo tik vieną dieną.

Dabar kompanija parduoda „Google Glass“ visiems pageidaujantiems, svarbiausia – gyventi JAV ir turėti pinigų, skelbia Telegraph.co.uk. Tokia prekyba bus vykdoma, kol kompanija turės prekių. Kai kurie apžvalgininkai tai laiko užuomina, kad „Google“ greitu metu gali išleisti atnaujintą – ir kur kas pigesnę – išmaniųjų akinių versiją, o dabar siekia parduoti užsilikusias prekes.

„Google“ neneigia tobulinanti tiek techninę, tiek programinę akinių įrangą, bet apie naujas versijas neužsimena.

Išmaniuosius akinius sukūrė eksperimentinių įrenginių padalinys „Google X“, kuris šiuo metu itin daug dėmesio skiria automobiliams-robotams be vairuotojo.

Dar 2011-aisiais „Google“ išmanieji akiniai svėrė apie 3,6 kg, tačiau dabar jie sveria vos 36 gramus ir gali būti dėvimi kaip įprasti akiniai. Tiesa, turintiems prastą regėjimą reikia papildomai užsisakyti specialius lęšius, kurie kainuoja 225 dolerius (566 Lt).

Šie akiniai turi specialų stikle įmontuotą ekranėlį, į kurį žiūrint jo dydis prilygsta 60 cm įstrižainės monitoriui, matant jį maždaug metro atstumu. „Google Glass“ taip pat turi lietimui jautrų rėmelį ir vaizdo kamerą, juos galima valdyti liečiant rėmelį arba sakant komandas balsu.

Beje, Teardown.com komanda anksčiau išardė „Google Glass“ akinius ir paskelbė, esą jų detalių savikaina siekia apie 80 dolerių (200 Lt). Brangiausias komponentas – procesoriaus lustas, kainuojantis apie 14 dolerių.

„Google“ tuomet pareiškė, kad šis skaičius trauktas iš lubų: „Glass“ detalės ir visa kita kainuoja gerokai daugiau nei jie įvertino.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.