„Samsung“ pristatys alternatyvą „Android“

Pietų Korėjos įmonė „Samsung Electronics Co“ jau trečiąjį šių metų ketvirtį ketina pristatyti pirmąjį išmanųjį telefoną su nauja operacine sistema „Tizen“. Savarankiškos sistemos kūrimas siejamas su kompanijos noru nebebūti priklausomai nuo „Google Android“, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-06-02 17:01, atnaujinta 2018-02-13 06:35

Pirmadienį įmonė pranešė, kad naujasis „Samsung Z“, turintis 4,8 colio įstrižainės didelės raiškos ekraną ir kitų naujovių, tokių kaip pirštų atspaudų jutiklis, bus pristatytas San Franciske antradienį. Telefonas Rusijos rinkose pasirodys jau liepos-rugsėjo mėnesiais, vėliau atsiras ir kitose šalyse, nors kol kas jų „Siemens“ dar neįvardijo.

„Samsung“ išmanusis laikrodis „Gear 2“ taip pat valdomas „Tizen“ operacine sistema, tiesa, kol kas jokių papildomų duomenų apie pardavimus ar telefono kainą bendrovė nepateikia.

Kai kurie analitikai mano, kad dar viena operacinė sistema galėtų sėkmingai konkuruoti su „Android“ ar „Apple“ gaminama „iOS“. Vis dėlto kiti ekspertai pateikia visiškai priešingą nuomonę: „Samsung“ bus sunku prisivilioti pakankamai programėlių ir paslaugų kūrėjų naujajai sistemai.

Pati Pietų Korėjos gamintoja kol kas atsisako nurodyti, keliomis programėlėmis jau galės naudotis naujojo „Samsung Z“ pirkėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.