„Apple“ ketina iš įrenginių pašalinti ausinių jungtį

Kompanija „Apple“ svarsto atsisakyti standartinės ausinių jungties savo mobiliuosiuose įrenginiuose ir vietoje jos naudoti savąjį „Lightning“ lizdą, kuris šiuo metu naudojamas įkrauti baterijoms ir prijungti įvairiems priedams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 10:02 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:38 AM

Tai reikštų, kad vartotojams teks įsigyti specialiai pritaikytas ausines. Jas gamintų pati „Apple“ – manoma, kad būtent tam technologijų milžinė įsigijo kompaniją „Beats“.

Kaip skelbia 9to5mac.com, naują sistemą „Apple“ pristatė praėjusią savaitę.

„Mes sužinojome, kad „Apple“ patyliukais gamintojams pristatė naujas instrukcijas, kurios leis jiems gaminti ausines, prijungiamas prie „iOS“ įrenginių naudojant „Lightning“ jungtį vietoje įprastos 3,5 mm ausinių jungties“, – rašo svetainės autoriai.

„Lightning“ jungtis galės ausinėms perduoti nesuspaustą 45 kHz stereo garsą, o iš mikrofono priimti 45 kHz mono garsą. Gamintojai ausinėse taip pat galės įmontuoti mygtukus, kuriuos naudojant bus galima įjungti ar valdyti programėles.

Be to, ši jungtis galės ausinėms perduoti papildomą elektros energiją, kurią jos galės naudoti tokioms funkcijoms, kaip išorinio triukšmo slopinimas.

„Apple“ nusipirko „Beats“ už 3 mlrd. dolerių – tai yra brangiausias amerikiečių pirkinys per 38 metų gyvavimo istoriją. Sandorį patvirtinus, prie „Apple“ komandos prisijungs „Beats“ įkūrėjai: prodiuseris Jimmy Iovine ir reperis Dr. Dre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.