Plinkate? Jums padės išmanusis šalmas už 2 tūkst. Lt

Šis prietaisas pretenduoja į keisčiausių pasaulyje egzistuojančių įrenginių dešimtuką: lazerių prigrūstas šalmas, kaip teigiama, gali išgydyti plaukų slinkimą, o jau nuplikusiems žmonėms – atauginti stiprius, tvirtus ir vešlius plaukus.

Šalmas „Theradome“ lazeriais stimuliuoja skalpą auginti naujus plaukus.<br>Theradome.com nuotr.
Šalmas „Theradome“ lazeriais stimuliuoja skalpą auginti naujus plaukus.<br>Theradome.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2014, 11:34 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:17 PM

Visame pasaulyje per 1,5 mlrd. žmonių yra visiškai ar iš dalies nuplikę. Tuo pasinaudoti nusprendė kompanija iš Kalifornijos (JAV), sukūrusi neįtikėtiną sprendimą – šalmą „Theradome“, kuris lazeriais stimuliuoja skalpą auginti naujus plaukus.

Teigiama, kad jis skatina augti sveikus naujus plaukus, dukart padidina esamų plaukų folikulus (tai – vieta iš kurios auga plaukas) ir net gali apsaugoti nuo nuplikimo ateityje.

„Susigrąžinti plaukus nuo šiol galite patogiai ir nebrangiai“, – teigia kompanija. Pastarasis teiginys, žinoma, vertinimo objektas: šis išmanusis šalmas kainuoja 800 dolerių (apie 2 tūkst. Lt). Su nuolaida.

Produkto kūrėjai aiškina, kad šalme įrengti „šaltieji lazeriai“, kurie iki šiol buvo naudojami tik klinikose. Jie praktiškai nesukuria šilumos, tačiau itin ryškiai šviečia.

Iš viso naudojama 80 tokių lazerių, kurie gali spiginti maždaug 582 kvadratinių centimetrų (iš maždaug 720-ies) plotą. Vartotojams šalmą reikia dėvėti dukart per savaitę po bent 20 minučių.

Per pirmas 18–24 savaites produktas neva sustabdo folikulų traukimąsi ir sustabdo plaukų slinkimą. Po 28 savaičių nuolatinio naudojimo pradeda augti nauji plaukai. O naudojant daugiau nei 50 savaičių plaukai taps storesni, ilgesni – ir dar galvą mažiau niežtės.

Kompanija skelbia, kad šis šalmas padėjo užsiauginti plaukus 98 proc. klientų. Nenurodoma tik, kiek tų klientų buvo.

Vienas iš šalmo kūrėjų yra buvęs NASA mokslininkas Tamimas Hamidas – jis prietaisą sukūrė, nes pats pradėjo plikti.

Tiesa, kai kurie medikai atsargiai vertina naujo produkto kūrėjų pažadus ir ragina palaukti mokslinių įrodymų – arba pirmųjų drąsuolių atsiliepimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.