Nauji „Dell“ planšetiniai kompiuteriai vilios patrauklia kaina

Taivanyje vykusios „Computex 2014“ parodos metu, „Dell“ pristatė atnaujintus „Venue 7“ ir „Venue 8“ planšetinių kompiuterių modelius su „Android 4.4 KitKat“ operacine sistema. Abu naujieji „Venue“ serijos planšetiniai kompiuteriai bendrovės internetinėje parduotuvėje bus parduodami jau nuo liepos 1 d. ir ko jau ko, o pirkėjų kišenių savo kaina nedraskys.

Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Jun 23, 2014, 3:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:12 PM

„Venue 7“ planšetinis kompiuteris turi 7 colių IPS technologijos WXGA (1280x800 taškų) raiškos ekraną, čia įrengtas dviejų branduolių „Merrifield“ platformos 1,6 GHz taktinio dažnio „Atom Z3460“ centrinis procesorius bei 1 GB operatyviosios RAM atminties.

„Dell Venue 7“ visada pasižymėjo simpatiška kaina – senesnės laidos „Dell Venue 7“ dabar Lietuvoje kainuoja 469 Lt. Pranešama, kad ir po atnaujinimo jo kaina užsienio rinkoje išsilaikys panaši - sieks apie 159,99 JAV dolerių.

Na, o naujasis „Venue 8“ su 8 colių IPS technologijos aukštosios raiškos (1922x1200 taškų) ekranu, kiek galingesniu dviejų branduolių „Intel Atom Z3480“2,1 GHz taktinio dažnio centriniu procesoriumi bei 1 GB RAM atmintine, kainuos šiek tiek daugiau – 199,99 JAV dolerius.

Abu atnaujinti „Venue“ serijos planšetiniai kompiuteriai turi 4550 mAh talpos baterijas ir 16 GB integruotą vidinę atmintį, kuri esant poreikiui gali būti praplėsta naudojant „microSD“ kortelę (iki 64 GB).

290 gramų sveriantis „Venue 7“ planšetinis kompiuteris turi integruotą 5 megapikselių galinę ir 1 megapikselio priekinę kamerą. 338 gramų svorio „Venue 8“ galinė kamera tokia pati, o priekyje rasime kiek geresnę, 2 megapikselių kamerą. Rinkoje bus prienami juodos ir raudonos spalvos atnaujintų planšetinių kompiuterių variantai.

„Planšetiniai kompiuteriai „Dell Venue“ yra sukurti būti nepamainomais kompanionais, kurie teikia įvairias pramogas, o taip pat leidžia dalintis prasmingomis ir įsimintomis akimirkomis su šeima ir draugais. „Dell“ klientai dabar turės dar daugiau lankstumo nei kada nors anksčiau“, – pristatymo metu sakė „Dell“asmeninių kompiuterių produktų grupės viceprezidentas ir generalinis direktorius Samas Burdas.

Žodžiu, visiškai nieko ypatingo – tiesiog funkcionalūs „Android“ planšetiniai kompiuteriai, kurie atitinka šiuo metu bene visų gamintojų siekį pateikti rinkai kuo pigesnių įrenginių, kuriuos galėtų įpirkti ir trečiųjų šalių gyventojai. Taigi, ir mes. Akivaizdu, kad didžiausią konkurenciją tokie gaminiai sudarys „Prestigio“ bei iš Kinijos vežamų „lietuviškų“ planšetinių kompiuterių gamintojams.

Tiesa, besižvalgantiems į „Venue 8“ serijos planšetes, reiktų jų nesumaišyti su gimininga, bet daugiau funkcijų turinčia „Dell Venue 8 Pro“ serija. Šios serijos planšetiniai kompiuteriai labiausiai skiriasi tuo, kad juose integruota pilna „Windows 8.1“ operacinė sistema, o Lietuvoje jų kaina šiuo metu siekia 1449 Lt.

Šaltinis: www.technologijos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.