„Apple“ išmanusis laikrodis „iWatch“ – jau šį rudenį

Legendinis išmanusis laikrodis, kurį, anot gandonešių, jau gerus dvejus metus „Apple“ tuoj pristatys, atrodo, toks pat efemerinis, kaip prieš tai daugelį metų lauktas „Apple“ televizorius. Tačiau gandai nenumaldomai vėl atgimsta ir dabar „Wall Street Journal“ bei „Reuters“ dar kartą prikėlė „iWatch“ idėją. Abu rimti šaltiniai ne tik nurodo, kad rudenį bus pristatytas išmanusis „Apple“ laikrodis, bet ir vardina būsimuosius jo privalumus.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-06-24 13:47, atnaujinta 2018-02-12 13:39

„The Wall Street Journal“ nurodo, kad iš šaltinių gavo informacijos, kad būsimasis laikrodis turės dešimt jutiklių, tarp kurių ir širdies veiklos matuoklis. „Reuters“ teigia, kad Taivano kompanija „Quanta Computer“ pradės „Apple“ laikrodžio gamybą jau šį mėnesį ir prekybai bus pasiruošta iki spalio.

Kol žinovai kalba, kad būsimasis laikrodis turės šiek tiek pailgą stačiakampį 2,5 colio įstrižainės ekraną, „Apple“ kaip visada paslaptingai tyli. Ir teisingai daro – ligi šiol būtent tylėjimo taktika šiam gamintojui pelnė didžiausią susidomėjimą.

Sprendžiant iš to, kad kompanija nėrė į sporto programėlių maniją, pristatė savo „Health app“ bei „HealthKit“ paslaugą, kuri padeda stebėti savo sportinį progresą ir skaičiuoti kalorijas, nešiojami įrenginiai „Apple“ lyg ir turėtų dominti.

Be to, „New York Times“ dar vasario mėnesį rašė, kad šiuo metu „iPhone“ kūrėjai darbuojasi su nauja akumuliatorių įkrovimo technologija ir eksperimentuoja kurdami naujus būdus, kaip įkrauti išmanųjį laikrodį – išbandytas ir belaidis krovimas, ir saulės energija.

Jei gandai netyčia pasirodys teisingi, ilgai lauktas išmanusis laikrodis taps pirmuoju šio technologijų giganto nauju gaminiu nuo pat 2010-ųjų metų, kai buvo pristatytas „iPad“.

„Canton Fitzgerald“ analitikas Brianas White'as teigia, kad naujos kartos „iPhone“ (4,7 ir 5,5 colių įstrižainės ekranais) kartu su „iWatch“ laikrodžiu bus pristatyti rudenį, o laikrodžio kaina turėtų siekti apie 200 dolerių.

Anot „The Wall Street Journal“ planuojama iki metų pabaigos parduoti 10–15 milijonų išmaniųjų „Apple“ laikrodžių, o analitikai choru žada nešiojamųjų technologijų pardavimo bumą. Anot jų, iki 2018-ųjų pasaulyje bus parduota apie 112 mln. įvairių išmaniųjų nešiojamųjų daikčiukų.

Žodžiu, daugybė prielaidų, jokių faktų, o mums jau ir atsibodo tuo laikrodžio laukti. Juolab kad išbandę panašius kitų gamintojų kūrinius, didelio džiaugsmo jais ir bent mažo poreikio jiems taip ir nepajutome.

Kita vertus, juk „Apple“ visuomet garsėjo ne tuo, kad ką nors pagamina pirmi, o tuo, kad kai jau ką nors pagamina, žmonės puola tuo naudotis. Žodžiu, dabar yra bent viena priežastis, kodėl galima laukti rudens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.