Auksinis „Putinfonas“ už 11 tūkst. litų – tik V. Putino draugams

Rusijos žiniasklaida tiesiog tirpsta iš džiaugsmo – taip juos pamalonino italų dizaino kompanija „Caviar“. Italai ne tik pagamino specialų auksinį „iPhone 5S“ modelį „Caviar Supremo Putin“, kurio galiniame gryno aukso dangtelyje išgraviruotas V.Putino portretas, dvigalvis erelis bei Rusijos himno žodžiai, bet ir per pristatymą nepagailėjo ditirambų prezidentui Putinui, kuris „tapo naujos kartos simboliui, valingu ir ryžtingu lyderiu“. Po tokio pristatymo atrodo, kad tikri Rusijos patriotai tiesiog neturės teisės rodytis Kremliuje be tokio aparato!

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 26, 2014, 7:44 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:36 AM

Rusijos turtuoliams lieka liūdėti tik dėl vieno – tokių patriotų bus nedaug. Ne todėl, kad tik labai žemai lenkdamasis prie Putino…dujų gali sau leisti sumokėti už telefoną 147 tūkst. rublių (besilenkiančių pakanka), bet ir todėl, kad „Perla Penna“ dirbtuvės pagamins tik keturis tokius telefonus.

Galinis telefono dangtelis iš gryno 18 karatų aukso, o V.Putino portretas, herbas ir himno žodžiai ant jo išgraviruoti ranka, pasitelkus sudėtingą „bulino“ graviravimo technologiją, kurią sukūrė graveris Lorenzo Gamboa.

Pirkėjui jis siūlomas prabangioje lakuoto medžio dėžutėje, kurios vidus išklotas juodu aksomu. Pirkėjas, aišku, gaus ir gaminio originalumą patvirtinantį sertifikatą.

Tačiau tai – visiški niekai. Paskaičius italų kompanijos reklaminį tekstą akivaizdu, kad didžiausią kainos dalį sudaro mokestis už juvelyrų parsidavimą. Ko jau ko, o pagyrų laisvojo pasaulio lyderių vis dažniau su Hitleriu lyginamam V.Putinui čia nepagailėta. Tiesa sakant, jų tiek daug ir jos tokios padlaižiškai saldžios, kad skaitant kyla įtarimų, jog italai tiesiog tyčiojasi iš patriotiškai nusiteikusių Rusijos oligarchų tuštybės.

„Atėjo laikas pajusti tikrą pasididžiavimą ir be nereikalingų žodžių išreikšti savo poziciją tiesiog padedant prieš save ant stalo rankų darbo auksinį telefoną su savos valstybės vadovo – Vladimiro Putino – portretu.

Žurnalų „Forbes“ ir „Times“ išrinktas įtakingiausiu žmogumi, prezidentas Putinas tapo naujos kartos simboliu, valingu ir ryžtingu lyderiu. Todėl būtent jį „Caviar“ juvelyrai pasirinko tarp ryškiausių nūdienos pasaulio asmenybių…

„Caviar Supremo Putin“ – tai telefonas-pareiškimas, telefonas-iššūkis, geriausias būdas parodyti savo patriotizmą. Pačiuose aukščiausiuose sluoksniuose, kur atsidavimas Tėvynei niekada nebus tuščias garsas, tobulas ir efektingas auksinis aparatas su himno žodžiais, herbu ir prezidento Putino portretu jau sulaukė aukščiausių įvertinimų.“

Skaitai žmogus ir galvoji – ar šie italai Mussolini taip pasiilgo, ar „Naša Raša“ su „auksiniu mūsų žmogumi“ persižiūrėjo, ar vis dėlto paslaptingą ruso turtuolio sielą perkando ir atrado ten labai seklią tuštybę su giliu noru įtikti?

Rusų žiniasklaida cituoja ir daugiau „Caviar“ atstovų, beje, tvirtinančių, kad norinčiųjų įsigyti šį aparatą jau išsirikiavo  visa eilė, pasisakymų:

Vladimiras Putinas tapo valingų sprendimų, ambicijų, pasitikėjimo savimi ir nepalenkiamo judėjimo į priekį simboliu. Žmogus, išsprendęs Sirijos konfliktą, be kompromisų ginantis savo tautos interesus pilietinio konflikto Ukrainoje akivaizdoje, suteikęs politinį prieglobstį E.Snowdenui, kontroliuojantis didžiausią pasaulyje branduolinį arsenalą, Putinas pasiekė rekordines aukštumas Rusijos piliečių pasitikėjimo reitinguose.“

Žodžiu, jei „Caviar“ tikslas buvo atbaidyti visus demokratiškai nusiteikusius žmones nuo „iPhone“, jie žengė didelį žingsnį į priekį. Tačiau jei po auksiniu korpusu paslėpta patikima NSA sekimo ir pasiklausymo įranga, šį žingsnį galima ir pateisinti.

Aišku, net jei visa tai tik akivaizdus demonstravimas, jog pinigai nekvepia ne tik „laukinėje“ Rytų Europoje, galime pasidžiaugti bent tuo, kad toks telefonas Putino marionetę pažymės ne blogiau negu „kolorado“ tatuiruotė ant kaktos…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.