Išleidžiami pirmi „Android“ išmanieji laikrodžiai

„Google“ pristatė išmaniesiems laikrodžiams skirtą operacinę sistemą „Android Wear“, o pirmuosius įrenginius su ja išleis LG ir „Samsung“. Pačiai „Google“ priklausanti „Motorola“ savąjį laikrodį „Moto 360“ žada išleisti dar šią vasarą.

Išmanųjį laikrodį „LG G Watch“ bus galima įsigyti dviejų spalvų: „Black Titan“ ir „White Gold“.<br>LG nuotr.
Išmanųjį laikrodį „LG G Watch“ bus galima įsigyti dviejų spalvų: „Black Titan“ ir „White Gold“.<br>LG nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 10:43 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:13 PM

Analitikai teigia, kad specialiai laikrodžiams skirta operacinė sistema gali padidinti šių įrenginių populiarumą, kadangi iki šiol išleisti įrenginiai turėjo tik gamintojų sukurtas programėles. Be to, iki šiol kompanijos nebuvo apsisprendusios: ar išmanusis laikrodis yra „telefonas ant riešo“, ar įprasto telefono priedas.

„Laikrodžiai su „Android Wear“ operacine sistema sukurti, kad vartotojai jiems reikiamą informaciją gautų būtent tada, kada jos ir reikia“, – sakė Sundaras Pichai, „Android, Chrome & Apps“ vyresnysis viceprezidentas.

„LG G Watch“ ir „Samsung Gear Live“ išmaniuosius laikrodžius jau galima užsisakyti internetu, o prekyboje jie pasirodys liepos 7 dieną. LG laikrodis kainuos 229 dolerius (580 Lt), o „Samsung“ – 200 dolerių (506 Lt.).

Abu šie laikrodžiai bus suderinami su išmaniaisiais telefonais, kuriuose veikia operacinė sistema „Android 4.3“ ar naujesnė jos versija.

Apie „LG G Watch“

LG išplatintame pranešime spaudai nurodoma, kad išmaniajame laikrodyje „G Watch“ veikia 1,2 GHz „Qualcomm Snapdragon 400“ procesorius kartu su mažai energijos naudojančiu „Always-On“ 1,65 colių IPS ekranu, atkuriančiu tikroviškas spalvas.

LG laikrodyje veikia „Bluetooth“ ryšys, todėl jame galima peržiūrėti į išmanųjį telefoną ateinančias žinutes, matyti, kas skambina, valdyti muzikos grojaraštį ir atlikti kitus veiksmus, neišimant išmaniojo iš kišenės ar rankinės.

„LG G Watch“ turi paprastą vartotojo sąsają, kuri veikia kortelių principu. LG laikrodyje veikia balso atpažinimo funkcija, kuri leidžia vartotojui užduoti klausimus ir atlikti įvairias užduotis. Dėl šios funkcijos, „LG G Watch“ neturi mygtukų, o vartotojai gali rašyti tekstines žinutes ar ieškoti informacijos tiesiog pasakę „OK Google“.

Naujasis LG laikrodis yra apsaugotas nuo dulkių ir atsparus vandeniui (vandenyje gali būti laikomas 30 min, 1 m gylyje).

Naujasis LG laikrodis sukurtas iš nerūdijančio plieno, padengto PVD (kelių sluoksnių purškimas vakuume) danga, kartu su derančia silikonine apyranke. Laikrodžiui galima pritaikyti bet kokį standartinį 22 mm dirželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.