Žaislus spausdinantis lietuvių startuolis sulaukė investicijos

Norite turėti savo mėgstamo žaidimo herojaus figūrėlę? Prašom – susikurkite jo modelį telefone ar planšetėje, o „Toyze“ virtualų žaislą pagamins 3D spausdintuvu ir atsiųs paštu! Šis lietuvių startuolis sulaukė rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ dėmesio. Pirmąjame etape fondo investicija į startuolį sieks iki milijono litų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:50 AM

Prognozuojama, kad 3D spausdintuvai netrukus taps įprastais namų įrenginiais. Jais žmonės galės per keletą minučių atsispausdinti pačius įvairiausius daiktus – nuo žaislų iki bižuterijos gaminių.

„Toyze“ pasiūlyta žaidimų herojų personalizavimo ir spausdinimo paslauga – tai pirmasis žingsnis įgyvendinant šią daug žadančios ateities viziją.

3D spausdinimas artimiausioje ateityje žada didelių pokyčių įvairiose srityse. Investavę į „Toyze“, siekiame demokratizuoti ir iš esmės pakeisti žaislų ir žaidimų rinką. Nuo šiol tiek dideliems, tiek ir mažiems žaidimų kūrėjams atsiveria papildomi verslo plėtros ir pajamų šaltiniai: jie gali pardavinėti personalizuotus savo prekinių ženklų žaislus, kurti jų gerbėjų bendruomenes, skatinti šių žaislų mainus socialiniuose tinkluose ir panašiai“, – sakė „Nextury Ventures“ įkūrėjas Ilja Laursas.

Pirmuoju „Toyze“ partneriu tapo „ZeptoLab“ – pasaulinio pripažinimo sulaukusio žaidimo „Cut the Rope“ kūrėjai ir vystytojai. „Toyze“ paslauga nuo liepos 7 dienos jau siūloma JAV rinkai. Vienas iš „Toyze“ įkūrėjų, startuolio vadovas Vilius Rinkūnas planuoja plėtrą ir į kitas rinkas.

„Sprendimą bendradarbiauti su „Toyze“ lėmė tai, kad jie pasiūlė puikiai išvystytą technologinį sprendimą bei itin patogią programėlę“, – sakė „ZeptoLab“ generalinis direktorius Misha Lyalin.

„Toyze“ programėlę galima nemokamai atsisiųsti iš „Google Play“, netrukus ji bus prieinama ir „App Store“. Naudojantis programėle, galima pačiam įvairiai modeliuoti savo mylimo žaidimo personažo figūrėlę 3D spausdinimui – pasirinkti norimą pozą, papuošti pageidaujamais aksesuarais ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.