LG pristatė suvyniojamąjį televizoriaus ekraną

Atrodo, netrukus projektorius su ekranais pakeis tik ekranai, o susuktų brėžinių laikiklių gamintojai galės pritaikyti juos planšetiniams kompiuteriams. Nors sulenkiamieji ekranai nėra visiška naujovė, LG pirmą kartą pagamino 18 colių įstrižainės OLED ekraną, kurį galima suvynioti į 2,5 cm skersmens vamzdelį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 10, 2014, 5:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:05 AM

18 colių televizoriui gal ir nedaug, tačiau tai jau ir ne mobiliojo telefono ekranas. O ir taip smarkiai sulenkiamas ekranas pristatytas pirmą kartą. Ekrano prototipui panaudota naujo tipo poliamido plėvelė, kuri pakeitė įprastą plastiką. Dėl to jis tapo plonesnis ir gerokai lankstesnis.

Pristatyto ekrano raiška yra 1200x800 taškų, tad jau galime pradėti planuoti, kur ir kaip laikysime suvyniojamus planšetinius kompiuterius. Tačiau LG sustoti nė neplanuoja.

„Iki 2017 m. mes turėsime „Ultra HD“ raiškos lankstųjį OLED ekraną, kurio įstrižainė bus daugiau nei 60 colių“, – užtikrintai pareiškė kompanijos tyrimų grupės vadovas In-Buyng Kangas.

Teisingai sako, kad nauja yra gerai užmiršta sena. Senovės Romoje ir Babilono bibliotekoje knygas atstojo suvynioti papiruso rulonai, kurie vėliau virto plokščiais lapais, o dabar plokšti ekranai virsta rulonais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.