Kvadratinis „BlackBerry“ gelbėjimo ratas, pavadinimu „Passport“

Jei kas nors mano, kad keistų formų telefonai pasiliko praeityje kartu su vyrų pomėgiu girtis, kas turi mažesnį ryšio įrenginį, labai klysta. Ne vieno jau palaidotas gamintojas „BlackBerry“ tvirtina, kad pristatęs naują kvadratinį išmanųjį telefoną su klaviatūra „BlackBerryPassport“ sulaukė nostalgiškai nusiteikusių klientų antplūdžio. Pasirodo, ne vienas „iPhone“ ir „Android“ savininkas pasiryžęs atsisakyti savo įrenginių ir grįžti prie „BlackBerry“. Tiesiog ligi šiol jiems trūko gana patrauklios priežasties.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 22, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:31 PM

Seniai nebuvo justi tokio tvirto „BlackBerry“ vadovų pasitikėjimo savimi, kaip pristačius netikėtos formos įrenginį. Sekdami žiniasklaidą ir komentarus internete jie tiesiog pražydo – žmonėms patinka kvadratai!

„BlackBerry Passport“ įrodo, kad būti kvadratiniam yra kieta. Didžiulis šio telefono ekranas ir liečiamoji klaviatūra sulaukė milžiniško žiniasklaidos ir skaitytojų (potencialių klientų) dėmesio, sulaukėme daugybės teigiamų atsiliepimų“, – po pristatymo skelbė oficiali „BlackBerry“ svetainė.

„Standartus laužantis dizainas ir puikus 1440x1440 raiškos ekranas labai patiko tiems, kas mėgsta rašyti.“

Beje, išties patiko. Štai kaip gyrė naująjį telefoną itin kritiškas tinklaraštininkas Bradas Reedas:

„BlackBerry Passport“ nėra sukurtas paklusnioms „Apple“ avytėms ir „Android“ maldininkams, kurie tik tai ir daro, kad kiauras dienas žaidžia savo telefonų ekranuose „Candy Crush“. Tai įrenginys žmonėms, kurie nori atlikti rimtą darbą ir jiems reikia tikros klaviatūros, kuri leidžia rinkti tekstą taip, kaip neįmanoma jokiame kitame telefone.“

O žiniasklaidos priemonėms, kurios tokį radikalų posūkį vertina atsargiai ir mano, kad išmanieji įrenginiai  pirmiausia perkami pramogai, „BlackBerry“ atsakė tiesiai:

„Kad ir ką paragausi, viskas primena vištieną, ar tai nereiškia, kad atėjo metas kitokiems prieskoniams? Nematome jokios problemos – „iPhone“ ir „Android“ yra vaikučiams, o „BlackBerry“ – suaugusiesiems, kuriems reikia ir naudos, ir grožio.“

Aišku, kai ginčijasi kažkokių gamintojų gerbėjai su jų nekentėjais, argumentai retai būna įtikinantys. Gal neverta beatodairiškai tikėti ir „BlackBerry“ atrinktais keleto skaitytojų komentarais, kuriuose jie prisiekinėja pirmai progai pasitaikius turimą įrenginį keisiantys į „BlackBerry Passport“.

„Šis telefonas gana mažas, kad nešiočiau kišenėje, ir gana didelis, kad galėčiau patogiai skaityti žinutes. Šiuo metu turiu „Samsung Note II“, kai pirkau ir jis atrodė keistai, tačiau per porą dienų pripratau. O dabar esu pasiruošęs keisti jį į „Passport“, – rašo Hassamas Mirzai.

Na, daugiau šlovinimų čia nebecituosime. O mėginsiantiems kritikuoti „BlackBerry“ dėl to, kad jų operacinei sistemai nėra sukurta tiek reikalingų programėlių kiek kitoms, primename – naujausia operacinė sistema „BlackBerry 10“ leidžia naudoti programėles tiek iš „BlackBerry World“, tiek iš „Google Play“ parduotuvių, tad trūkumo tikrai nepajusite. O įdiegus operacinės sistemos versiją „10.3“, „BlackBerry“ savininkai gauna ir elementaraus valdymo balsu galimybes. Kažką panašaus į „Siri“, tik be vardo.

Taigi didesnė galima naujojo telefono bėda yra tai, kuo labiausiai giriamasi, – dizainas ir forma. „BlackBerry“ įrodinėja, kad toks ekranas yra patogiausias darbui, rašymui ir knygų skaitymui. Tačiau ar patogu įsidėti į kelnių kišenę aštriabriaunį kvadratą, kurio plotis toks pat, koks „iPhone 4“ ilgis?

Na, o tiems, kas dėl to nesibaimina, skelbiame kitas telefono specifikacijas. Kvadratinio ekrano įstrižainė yra 4,5 colio, o taškų tankis – 453 taškai viename colyje. Įrenginio širdis – keturių branduolių „Snapdragon 800“ procesorius su 3 GB sparčiąja atmintimi – nenusileidžia daugeliui šiuolaikinių flagmanų. 32 GB vidinę atmintį galima praplėsti įdėjus iki 64 GB talpos „microSD“ kortelę.

Vaizdo kameros nėra pagyrų objektas. Pagrindinė bus 13 MP, priekinė – 2 MP. Žodžiu, standartas be polėkio išsišokti.

O 3450 mAh baterijos talpa kelia pagarbą. Kaip ir „firminė“ trijų eilių lietimui jautri klaviatūra. Ką reiškia „jautri lietimui“? Klaviatūra veikia ne tik kaip įprasta fizinė, kai maigai ir renki simbolius. Švelniai prabraukus pirštu per klavišus galima valdyti įvairias funkcijas naršant internete, vartant puslapius ir t.t. Toks lietimas savo funkcija keičia klavišus su rodyklėmis.

Žodžiu, atrodo bus išties geras telefonas, kurį jau dabar dėl dydžio kai kas vadina planšete. Tačiau pavadinimas jausmo delne nekeičia, tad lauksime, kaip seksis prekiauti. Ir labai tikimės, kad „BlackBerry“ jau pasimokė ir šio įrenginio kaina nebus dvigubai didesnė, negu tikiesi perskaitęs pristatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.