„Sony“ flagmanai – ties galimybių riba

Trečiadienį Berlyne prasidėjusioje elektronikos parodoje IFA bendrovė „Sony“ pristatė platų spektrą inovatyvių produktų, kuriais siekia patenkinti vartotojų poreikius. Pristatymo pažibos – planšetinis kompiuteris ir du aukščiausios klasės išmanieji telefonai. Visi jie pakrikštyti trumpiniu Z3.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2014, 8:24 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:36 AM

„Sony“ skelbia, kad jos telefonų flagmanai „Xperia Z3“ ir „Xperia Z3 Compact“ aprūpinti geriausiomis ypatybėmis, kokias tik kompanija gali pasiūlyti. Jie turi galingas kameras, aukštos raiškos garso technologijas ir sąsają su „PlayStation 4“ žaidimų pasauliu per „PS4 Remote Play“.

Telefonas „Xperia Z3“ turi platų 5,2 colio (13,2 cm) įstrižainės ekraną ir išsiskiria suapvalintos formos aliuminio rėmeliu. Šio vandeniui ir dulkėms atsparaus telefono priekis ir nugarėlė padengti grūdintu stiklu, jo storis siekia 7,3 mm, o svoris – 152 g. Telefonui pasirodžius prekyboje bus galima rinktis iš 4 spalvų modelių.

Jo mažesnysis brolis „Xperia Z3 Compact“ turi 4,6 colio 720 x 1280 tšk. raiškos ekraną ir sveria 129 g. Telefono korpusas išsiskiria glotniais kampais ir grūdinto stiklo atspindžiais. Šis telefonas taip pat yra atsparus vandeniui ir dulkėms, bus siūlomi keturių spalvų modeliai.

Abiejuose „Sony“ telefonuose panaudotos pažangios skaitmeninio vaizdo technologijos – 1 / 2.3 formato vaizdo jutiklis „Exmor RS“, vaizdo apdorojimo procesorius „BIONZ“ ir nauji plataus kampo 25 mm „Sony G-Lens“ lęšiai su vaizdo stabilizavimo technologija „SteadyShot“.

Dar viena naujovė – telefonuose integruota didelės raiškos garso išvestis ir unikali „Sony“ technologija „DSEE HX“, kuri atkuria suglaudintų muzikos failų, tokių, kaip MP3 ar ACC, kokybę ir leidžia mėgautis visaverčiais muzikos įrašais. Be to, telefonuose integruota foninio triukšmo mažinimo technologija sumažina pašalinių garsų lygį net iki 98 proc.

Abu telefonai prekyboje pasirodys šį rudenį.

Trečioji „Sony“ naujovė – mažiausias ir ploniausias pasaulyje planšetinis kompiuteris „Xperia Z3 Tablet Compact“ (svoris – 270 g, storis – 6,4 mm). Jo dizainas primena anksčiau aprašytus telefonus, be to, įrenginys yra atsparus vandeniui ir dulkėms.

Tai pirmasis pasaulyje planšetinis kompiuteris, kuris palaiko „PS4 Remote Play“ funkcionalumą, leidžiantį vartotojams mėgautis PS4 žaidimais dideliame 8 colių (20,3 cm) įstrižainės ekrane. Jis taip pat aprūpintas didelės raiškos garso išvestimi ir minėta technologija „DSEE HX“.

Parodoje „Sony“ pristatė ir naujus „SmartWear“ produktus, skirtus naudoti su išmaniaisiais telefonais, planšetiniais kompiuteriais ir specialiomis programomis bei padedančius stebėti kasdienį fizinį aktyvumą interneto žurnale „Lifelog“. „SmartWear“ šeimos produktai yra aprūpinti įvairiais davikliais ir fiksuoja tokius dalykus kaip padaryti žingsniai, kiti judesiai, miego įpročiai, taip pat per dieną padarytas nuotraukas, klausomą muziką, skambučius, žinutes ir kitas veiklas. Visa informacija yra išanalizuojama ir vizualizuojama per „Lifelog“ programą.

Išmanusis laikrodis „Sony Smartwatch 3“ palaiko „Android Wear“ ir gali ne tik pateikti naudingą informaciją apie paskutinius įvykius ir pranešimus, bet ir leisti naudotis įvairiomis ryšio bei pramogų funkcijomis, pavyzdžiui, klausytis muzikos šalia neturint telefono.

Kitas ant rankos dėvėti skirtas priedas „SmartBand Talk“ turi išlenktą, vienspalvį e. rašalo ekraną, su juo galima atsiliepti į skambučius ar valdyti telefoną balsu.

Ateityje „Sony“ planuoja išplėsti „SmartWear“ produktų šeimą tokiais naujais įrenginiais kaip teniso raketės daviklis „Smart Tennis Sensor“, stebintis raketės judėjimą ir atvaizduojantis smūgį išmaniojo telefono ekrane, ar prototipiniai akių lęšiai „SmartEyeglass“, vartotojo matymo lauką papildantys aktualia informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.