Nori prisijungti – parodyk pirštą

Slaptažodžių, PIN, PUK ir kitokių kodų laikais dažnas pasiklysta skaičių ir raidžių jūroje. „Barclays“ teigia, kad ateityje tokia problema taps neaktuali ir verslo klientams jau siūlo naują įrenginį, kuris nuskaito piršto kapiliarus. Taigi norint prisijungti prie sąskaitos ar pasirašyti dokumentą tereikia parodyti pirštą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2014, 3:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:55 PM

Kaip ir pirštų atspaudai, kapiliarų sistemos yra unikalios. Pasaulyje nerasite dviejų žmonių, kurių pirštų kapiliarų tinklai būtų vienodi. Tačiau juos suklastoti yra gerokai sunkiau nei pirštų atspaudus.

„Barclays“ siūlo teniso kamuoliuko dydžio įrenginį, kuris prie kompiuterio prijungiamas USB jungtimi. Įrenginys atpažįsta tik gyvą pirštą, o tai – dar viena apsauga nuo apgavikų.

Kol kas naujoji paslauga bus siūloma tik verslo klientams, mat šie įrenginiai yra brangūs (kiek tiksliai jie kainuoja neatskleidžiama). Tačiau ateityje ja, veikiausiai, galės pasinaudoti visi klientai.

Kompanijos galės užregistruoti ir kelių darbuotojų pirštus. Pavyzdžiui, vienam būtų leidžiama suformuoti mokėjimą, bet kitas jį turėtų patvirtinti.

Naująją piršto kapiliarų nuskaitymo technologiją sukūrė Japonijos kompanija „Hitachi“. Japonijoje ir Lenkijoje jau yra bankomatų, kuriuose išsiimti pinigų galima nenaudojant banko kortelės ar PIN kodo – tereikia pridėti pirštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.