„Microsoft“ aplenkė „Sony“: Kinijoje jau prekiaujama „Xbox One“

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ pristatė savo „Xbox One“ žaidimų konsolę Kinijoje ir tapo pirmąja stambia žaidimų konsoles gaminančia bendrove, įžengusią į vieną pelningiausių šiandienos rinkų, praneša BBC.

Pirmosios Šanchajuje parduotos konsolės kainavo po 699 JAV dolerius.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Pirmosios Šanchajuje parduotos konsolės kainavo po 699 JAV dolerius.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 29, 2014, 6:36 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:51 AM

Pirmosios Šanchajuje parduotos konsolės kainavo po 699 JAV dolerius. Bendrovės konkurentės „Sony“ bei „Nintendo“ savo produkciją Kinijos rinkoje dar tik ketina pristatyti.

Šių metų sausį Kinijos vyriausybė atšaukė 14 metų galiojusį draudimą pardavinėti žaidimų konsoles kilus nerimui dėl tokių žaidimų turinio. Tiesa, kai kurie populiarūs žaidimai šalyje vis dar yra draudžiami.

Kol kas „Xbox One“ pirkėjai gali rinktis iš vos 10-ties jiems prieinamų žaidimų, bet „Microsoft“ teigia, kad planuojama rinkai pateikti dar 70 gaminių.

Aplenkusi savo konkurentes šioje rinkoje „Microsoft“ gali įgyti jai taip reikiamą pardavimų suaktyvėjimą. Šiuo metu visose stambiosiose rinkoje jos gaminį pardavimais lenkia „Sony PlayStation 4“ žaidimų konsolė.

IHS bendrovės žaidimų rinkos analitikas Piersas Hardingas-Rollsas teigia: „Tapimas pirmu visada turi ir savo privalumų ir trūkumų. Matome potencialą. Tiesa, kyla ir rimtų problemų – apsisaugoti nuo programišių, suderinti kainas, parinkti tai, kas sukurtų ryšį su vietos auditorija.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.