Daugiau jokių „nokijų“: išleistas pirmasis „Microsoft“ telefonas

Ilgą laiką „Nokia“ buvo mobiliųjų telefonų sinonimas, tačiau šiandien suomių gamintojo era baigėsi: kompaniją perpirkusi korporacija „Microsoft“ išleido pirmąjį telefoną su savo logotipu ir ateityje „Nokia“ pavadinimo nebenaudos.

Antradienį išleistas „Lumia 535“ - pirmas išmanusis telefonas su „Microsoft“ logotipu.<br>„Microsoft“ nuotr.
Antradienį išleistas „Lumia 535“ - pirmas išmanusis telefonas su „Microsoft“ logotipu.<br>„Microsoft“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2014, 12:17 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:18 PM

Nors amerikiečių kompanija po „Nokia“ perėmimo jau išleido ne vieną išmanųjį telefoną, antradienį pristatytas pirmasis aparatas su „Microsoft“ pavadinimu. Tai – pigus išmanusis telefonas „Microsoft Lumia 535“. Jis yra patobulinta anksčiau išleisto „Lumia 530“ versija.

Naujasis įrenginys ir priekyje, ir gale turi 5 mln. tšk. raiškos kameras. Telefone veikia keturių branduolių, 1,2 GHz „Snapdragon 200“ procesorius bei 1 GB darbinė atmintis – to pakaks naudotis visomis „Windows Phone 8.1“ operacinės sistemos funkcijomis. Naujoji „Lumia“ vaizdą rodo 5 colių įstrižainės, 960 x 540 tšk. raiškos ekranu, nuo įbrėžimų apsaugotu „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu.

„Nedidelė kaina leis daliai Lietuvos gyventojų lengviau susipažinti su „Windows Phone“ ekosistema ir jos teikiamais privalumais. Šis „Lumia“ modelis su aukštos rezoliucijos priekine kamera puikiai tiks visiems, kurie itin mėgsta kalbėti per „Skype“ ar nepraleidžia dienos be asmenukės“, – sakė Vytenis Koryzna, „Lumia“ telefonų pardavimo vadovas Lietuvoje.

Telefonas turi 8 GB vidinės atminties, kurią „MicroSD“ kortele galima išplėsti iki 128 GB. Be to, visi vartotojai nemokamai gauna 15 GB vietos „Microsoft“ debesų saugykloje „OneDrive“.

Lietuvoje „Lumia 535“ modelis su viena SIM kortele pasirodys 2015 m. sausį, o mėnesiu vėliau – ir versija su dviem SIM kortelėmis. Įrenginio kaina sieks apie 450 litų. Telefoną bus galima rinktis iš juodos, baltos, oranžinės, žalios ir mėlynos spalvų.

Perimdama „Nokia“ mobiliųjų įrenginių padalinį „Microsoft“ įsipareigojo ateityje atsisakyti kompanijos prekės ženklo. Tiesa, iki 2016 metų jo naudoti išmaniųjų telefonų rinkoje negalės ir pati „Nokia“. Vieni svarsto, kad „Nokia“ ilgainiui bus tiesiog užmiršta, kiti kuria sąmokslo teorijas apie „Nokia“ sugrįžimą. Kaip nutiks iš tiesų, parodys laikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.