„Walkman“ feniksas vėl muistosi

Kai 2010 metais „Sony“ paskelbė nutraukianti kasetinių grotuvų „Walkman“ gamybą, žiniasklaida tai pakrikštijo legendinės ausinukų eros pabaiga. Ir nors kompanija toliau gamino to paties pavadinimo MP3 grotuvus, dabar, pristačius aukščiausios kokybės garsą galintį atkurti „Walkman ZX2“, prabilta apie atgimimą. Ar po pelenais besimuistantis feniksas pakils?

Naujasis grotuvas „Walkman ZX2“ ne tik išvaizda, bet ir „viduriais“ primena išmanųjį telefoną.<br>AP nuotr.
Naujasis grotuvas „Walkman ZX2“ ne tik išvaizda, bet ir „viduriais“ primena išmanųjį telefoną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-06 16:30, atnaujinta 2018-01-16 21:01

„Sony“ skelbia, kad naujasis grotuvas aprūpintas pažangiausiomis garso ir elektronikos technologijomis ir muzikos klausymuisi suteikia naują kokybinį lygį – garso įrašo kokybė atitinka „High-Resolution Audio“ formatą (192kHz/24 bitų).

Tiesa, ne tik išvaizda, bet ir „viduriais“ jis labiau primena išmanųjį telefoną: lietimui jautrų ekraną turintis įrenginys naudoja „Android 4.2“ operacinę sistemą, jame galima įsidiegti programėlių iš „Play Store“ parduotuvės.

Tačiau su telefonais jis nekonkuruos – SIM kortelės įrenginyje naudoti negalėsite, o prie interneto galima prisijungti tik per „Wi-Fi“. Šis grotuvas skirtas tiems, kurie mėgsta visą muziką nešiotis su savimi: jame yra net 128 GB talpos vidinė atmintinė, o jei ir jos pritrūktų, papildomos vietos galėsite gauti įdėję „microSD“ kortelę. Žadama, kad baterija be įkrovimo leis muzikos klausytis iki 60 valandų.

Grotuve apstu išskirtinių technologijų, kurias turėtų įvertinti kokybiškos garso aparatūros mėgėjai. Pavyzdžiui, jis turi dvigubo sluoksnio elektrinį kondensatorių, skirtą minimizuoti įtampos svyravimus įrenginio viduje. O kiekvienas garso kanalų milimetras ištobulintas panaudojant storasluoksnius vario grandynus, hermetinius kabelius ir itin gryną lydmetalį. Grotuve panaudotos ritės, rezistoriai ir kondensatoriai – taip pat pasirinkti taikant aukščiausius garso atkūrimo parametrus.

Naujasis „NW-ZX2“ yra pirmasis „Walkman“ serijos grotuvas, palaikantis LDAC glaudinimo algoritmą. Ši nauja „Sony“ technologija duomenis per belaidį „Bluetooth“ ryšį perduoda 3 kartus efektyviau už ankstesnes technologijas ir suteikia galimybę be laidų mėgautis aukštos kokybės garsu. Grotuve integruotas NFC lustas leidžia jį vienu prilietimu susieti su kitais įrenginiais.

Visgi, atsižvelgiant į augantį „Spotify“ ir analogiškų muzikos transliavimo paslaugų populiarumą, sprendimas neleisti naudotis mobiliuoju internetu ir integruoti milžiniškos talpos atmintinę atrodo išties drąsiai. O ir maždaug 1000 eurų kaina žavesio neprideda...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.