„Intel“ sukūrė sagos dydžio kompiuterį

Seniai praėjo tie laikai, kai kompiuteriai užėmė visą kambarį, o jam aptarnauti reikėjo kelių žmonių. Dabar juos nešiojamės kišenėje ar ant riešo, o „Intel“ ateičiai jau paruošė sagos dydžio kompiuterį „Curie“.

„Intel“ vadovas B.Krzanich tikisi, kad „Curie“ kompanijai atvers kelią į dėvimųjų įrenginių rinką.<br>„Intel“ nuotr.
„Intel“ vadovas B.Krzanich tikisi, kad „Curie“ kompanijai atvers kelią į dėvimųjų įrenginių rinką.<br>„Intel“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2015, 1:26 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:14 PM

Žinoma, jo pajėgumai, lyginant su įprastais kompiuteriais ar išmaniaisiais telefonais, yra menki. Tačiau tokių skaičiavimo įrenginių (t.y. kuo mažesnių ir taupesnių) prašosi atkeliavusi daiktų interneto banga. Kalbame apie išmaniuosius laikrodžius, žiedus bei kitus papuošalus, akinius, rankines, batus ir kitus grožio, sporto ar kasdienio naudojimo aksesuarus.

„Curie“ turi taupią 32 bitų „Intel Quark“ sistemą (ji atstoja procesorių ir kitus pagrindinius jo elementus), 80 kB operatyviosios SRAM atminties, 384 kB talpos atmintinę, „Bluetooth“ ryšio modulį, 6 ašių akcelerometrą ir giroskopą. Kitaip sakant, šis modulis turi visus pagrindinius elementus, kurių reikia daugeliui smulkių įrenginių. „Curie“ veikia atvirojo kodo programinė įranga „Viper“.

„Intel“ naująjį gaminį pristatė parodoje „CES 2015“, o kompanijos atstovai neslėpė didelių užmojų dėvimųjų įrenginių rinkoje. Anot jų, gamintojams „Curie“ leis sukurti įvairius gaminius, išvengiant sudėtingų techninių darbų – užteks tik idėjos ir programavimo specialisto.

„Mūsų tikslas yra padėti išspręsti problemas ir kurti potyrius, kurių trokšta žmonės ir verslas. Tam, kad tai pasiektume, mes turime vadovauti įvairovės ir įtraukimo augimui technologijų industrijoje“, – sakė „Intel“ generalinis direktorius Brianas Krzanich.

„Curie“ modulį numatoma išleisti antrąjį šių metų pusmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.