Steve'as Jobsas buvo teisus: „Samsung“ – virtuvės inovatorius!

Vieno savo pristatymų metu legendinis „Apple“ vadovas „gyrė“ konkurentų telefonus: „Samsung“? Taip, aš pirkčiau šį šaldytuvą.“ Sunku pasakyti, ar dabar jis taip pat didžiuotųsi nauju „Apple“ laikrodžiu, tačiau „Samsung“ daro viską, kad šios kompanijos šaldytuvą S.Jobsas vis dar pirktų. Forume „EU Forum 2015“ pristatytos „Samsung“ naujovės virtuvei atrodo net labai skaniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2015-02-05 17:16, atnaujinta 2018-01-14 00:42

„Sportiškas“ šaldytuvas šviežesniam maistui

Monake pristatytas „Kitchen Fit“ šaldytuvas RB8900 – vienas naujausių „Samsung Chef Collection“ linijos modelių. Kompanija teigia, kad čia įdiegtos funkcijos įkvėptos „Michelin“ žvaigždėmis vertinamų virėjų. Taigi ką jie ten įkvėpė?

„Precise Chef Cooling“™ padeda ilgiau išlaikyti šviežią maistą. Technologija minimizuoja temperatūros svyravimus ±0.5°C diapazone ir tai kažkaip padeda produktams ilgiau išlikti šviežiems ir kvapiems.

„Chef“ režimas užtikrina, kad šaldytuve kiekvienas produktas bus laikomas virtuvės meistrų rekomenduojamoje temperatūroje. Funkcija „Chef Zone“ leidžia nustatyti specialią temperatūrą tam tikriems produktams, pavyzdžiui, žuviai ir mėsai. O įdiegta technologija „Twin Cooling Plus“ palaiko optimalią drėgmę ir garantuoja patikimesnę kvapų izoliaciją tarp šaldytuvo ir šaldiklio skyrių.

Šaldytuve įrengta šaldanti nerūdijančio plieno plokštė „Cooling Plate“. Nerūdijančio plieno padėklas „Chef Pan“ gali būti naudojamas maistui marinuoti, laikyti ir netgi tiesiogiai gaminti – tiksliai taip, kaip tai daro virtuvės meistrai.

Iš naujo suplanuota vidinė šaldytuvo erdvė „Space Max“ užtikrina 30 procentų daugiau nei įprastuose įmontuojamuose „Samsung“ šaldytuvuose vietos produktams.

Nors šio įrenginio sienelės yra ypač plonos (todėl jis ir vadinamas sportišku („Kitchen Fit“), jo energijos sąnaudos atitinka A+++ klasę.

Taigi, kaip supratome, vasario pabaigoje Lietuvą pasieksiantis ir 1200 eurų kainuosiantis šaldytuvas pirkėjus vilios dviem itin populiariais mūsų šalyje privalumais.

Pirmasis – kiekvienai jo detalei gamintojai sugalvojo po kietai skambantį kosminį pavadinimą. Antras – apklausos rodo, kad 77 proc. Lietuvos gyventojų pirkdami naują prietaisą atsižvelgia į įrenginio energijos efektyvumo klasę, o šis itin taupus.

Be to, praėjusiais metais vienas svarbiausiųjų šaldytuvo dizaino elementų buvo korpuso spalva (labiausiai mėgome metalo spalvą) ir „No Frost“ bei „0°C Fresh Zone“ funkcijos. Visa tai irgi niekur nedingo

Greitoji konvekcinė mikrobangų krosnelė

Ne ta prasme, kad greitoji pagalba, o ta prasme, kad maistą ji ruoš dvigubai greičiau negu tradicinė konvekcinė orkaitė.

MW8000J modelyje įdiegta technologija „HotBlast“ leidžia konvekcinėje mikrobangų krosnelėje maistą ruošti kaip orkaitėje. Stiprus karšto oro srautas nukreipiamas tiesiogiai į maistą. 60 krosnelės viršuje įrengtų angų ir 1,6 karto didesnis nei įprastose konvekcinėse orkaitėse ventiliatorius užtikrina, kad keptas viščiukas paruošiamas 47 proc. greičiau nei įprastoje konvekcinėje orkaitėje. Čia įdiegtas ir galingesnis nei tradiciniai 2250 W „PowerGrill Duo“ grilis. Ypač platūs jo kaitintuvai spinduliuoja daugiau karščio, todėl, sako, kepa kokybiškiau. 2014 m. Baltijos šalyse konvekcinės mikrobangų krosnelės buvo populiarios tarp grilyje keptą maistą mėgstančių ir vietą namuose taupančių vartotojų. Mažiau vietos užimančioje konvekcinėje mikrobangų krosnelėje patiekalai pagaminami lyg orkaitėje, tik sparčiau. Žodžiu, jei domina greičiau kepami viščiukai, „MW8000J HotBlast“™ prekybos vietose pasirodys gegužės–birželio mėn. ir kainuos apie 450 eurų.

Informacijos apie tai, ar kuriuo nors iš šių įrenginių galima skambinti, gamintojas nepateikė, tad „Apple“ gerbėjai gali miegoti ramiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.