„Google“ stebina nauju keturkoju robotu

Daugiau nuotraukų (1)

Robotika.lt

Feb 13, 2015, 5:03 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:29 AM

Google“ kompanijai priklausančios „Boston Dynamics“ keturkojų robotų šeimą papildė naujas narys. Naujoko vardas – „Spot“. Jis pasižyminti neįtikėtina pusiausvyra. Net „Boston Dynamics“ darbuotojams vis spardant savo naująjį kūrinį, šis sugeba išsilaikyti ant savo keturių kojų.

Iš vaikščiojančių robotų tikimasi, kad jie galės susidoroti su nelygia vietove arba stipriais vėjo gūsiais. Šiek tiek daugiau nei 70 kilogramų sveriantis „Spot“ gali ristele bėgti greta žmogaus, užlipti ir nulipti nuo kalno. Taip pat robotas lengvai įveikia laiptus. Nors jo kojos ne visada tinkamai nusileidžia ant laiptelio, dėl savo greitos reakcijos ir balanso sistemos robotas nesuklumpa.

Ateityje „Spot“ gali būti panaudotas krovinių gabenimui įvairiose situacijose. Šio tipo robotiniais „mulais“ ilgą laiką domisi kariškiai, taip pat šie robotai galėtų gabenti medicininę įrangą į nelaimių ištiktas zonas.

Kaip ir kitus savo robotus, „Boston Dynamics“ keturkojį „Spot“ pasauliui pristatė svetainės „Youtube“ filmuku. Kai kurie komentatoriai teigė, kad jiems net buvo gaila žiūrėti į spardomą robotą. Tačiau robotų kūrėjai taip nemano. 2008-aisiais pasirodęs už „Spot“ gerokai didesnis „Big Dog“ keturkojis robotas taip pat buvo spardomas, tikrinant jo stabilumą.

Tiesa, „Spot“ demonstracinio filmuko pabaigoje žiūrovai patikinami, jog kuriant jį nenukentėjo nei vienas robotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.