HTC pristatė geriausią savo telefoną, kuris kelia žiovulį

Kai prieš porą savaičių internete pasirodė slaptos „HTC One M9“ modelio nuotraukos, širdy, kaip ir daugelis HTC dizaino gerbėjų, tikėjausi, kad jos netikros. Tiesiog siaubingai gaila, kai gražius telefonus gaminanti kompanija taip įtiki savo kuriamo dizaino tobulumu, kad triskart iš eilės išleidžia praktiškai vienodus telefonus. Deja, paaiškėjo, kad nuotraukos tikros.

„HTC One M9“ nebėra kai kurių anksčiau kažkokio netikėto individualumo suteikdavusių detalių.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„HTC One M9“ nebėra kai kurių anksčiau kažkokio netikėto individualumo suteikdavusių detalių.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2015-03-02 16:00, atnaujinta 2018-01-11 20:52

Kovo 1 d. Barselonoje pristatyta nauja „HTC One“ reinkarnacija, kodiniu pavadinimu M9, išties atrodo dar geriau už pirmtakus, tai išties dar geresnis telefonas ir... mums išties vos pavyko sutramdyti žiovulį.

Pirmoji pavasario diena Barselonoje prasidėjo liūtimi. Nors oras lauke labiau tiktų lietuviškai vasarai, miesto konferencijų salėse tiesiog lijo naujais išmaniais telefonais ir dėvimais įrenginiais. Taip, svarbiausia dienos naujiena – „Samsung Galaxy S6“. Tačiau labiausiai džiuginančias išradingumu ir kaina naujoves pasiūlė „Huawei“, o HTC flagmano reinkarnacija, nors ir įvyko itin ne laiku, tikrai verta jūsų dėmesio. Taigi ir šį sykį gražiausių pasaulyje telefonų gamintojas pasistengė: naujasis „HTC One M9“ tikrai geriausias iš visų ligi šiol buvusių.

Vienintelė bėda – „HTC One M7“ buvo praktiškai tobulo dizaino, o tobulinti tobulybę – darbas itin nedėkingas. Todėl ir išėjo tai, ko visi bijojo – šiek tiek padailintas, tačiau iš esmės lygiai toks pats telefonas. Trečią kartą. Maža to, šiame nebėra kai kurių anksčiau kažkokio netikėto individualumo suteikdavusių detalių. Pavyzdžiui, dvigubos geriau gylį fiksuojančios M8 kameros. Atsisakyta ir „ultrapixels“ koncepcijos – kamera su mažiau taškų, bet tie taškai geresni.

Tiesa, kameros pakeitimas vis dėlto šį sykį, matyt, yra vienas protingiausių HTC sprendimų. Galinė kamera naujajame flagmane yra su įprastai geru 20 megapikselių (MP) jutikliu, kuris apsaugotas šiais metais į madą ateinančiu safyro stiklo lęšiu. Safyro stiklas atsparesnis įbrėžimams ir šiuo atveju tai gana svarbu, nes galinė kamera šiek tiek atsikišusi virš metalinio „HTC One M9“ korpuso.

Tiesa, kameros lęšio langelis yra kvadratinis. Tai, matyt, labiausiai ir padės atskirti naująjį „One“ nuo senesnio. Nors asmeniškai man gražiau atrodė apvali kameros lęšio ertmė.

Kaip ta galinė daugiau megapikselių turinti kamera fotografuoja įsitikinsime, matyt, tik gavę išbandyti, o štai kaip fotografuoja naujojo HTC priekinė kamera puikiai žino visi, bandę senesnį modelį. Mat šio telefono priekyje įmontuota ta pati „ultrapixel“ 4 MP raiškos kamera, kuri anksčiau buvo gale.

Štai už šią idėją HTC verta pagirti. Pirmiausia, todėl, kad toji kamera tiesiog fantastiškai gera. Antra – todėl, kad ji išskirtinai gerai fotografuoja prietemoje. Trečia – todėl, kad fotografuojant save ištiestos rankos atstumu kadro kokybė bus neįtikėtinai gera. Taškas.

Deja, HTC ką tik išgirdo vienintelį mano pagyrimą „HTC One M9“. Nes visa kita šiame telefone yra tiesiog „šiek tiek geriau“ negu buvusiame. O šiais vienodai gerų telefonų laikais tai beveik nuosprendis.

Taigi pažiūrėkime, kas gi dar slypi šiek tiek pakeistame aliuminio korpuse? „Full HD“ raiškos 5 colių įstrižainės ekranas. Toks pat, kaip praeito modelio. Du puikūs „BoomSound“ garsiakalbiai, nukreipti į priekį. Tokie pat, kaip praeitame modelyje. Beveik tokie patys – dabar jie gali virtualiai atkurti „Dolby Digital 5.1“ ir palaiko 24 bitų garsą, tad didžiausiems kokybiškos muzikos gerbėjams tai patiks. Tiems visiems trims Lietuvoje.

M9 gavo kiek greitesnį negu pirmtako procesorių – šių metų flagmanams standartinį „Snapdragon 810“. Gavo papildomą gigabaitą operatyviosios atminties – dabar turi 3 GB. Operacinė sistema, aišku, „Android Lollipop“ , kuri papuošta atnaujinta „Sense 7“ vartotojo sąsaja.

Naujo telefono korpusas irgi šiek tiek pakito. Pirmiausia, HTC siūlys šį modelį dviejų atspalvių. Telefono kraštelio apvadas galės būti, pavyzdžiui, auksinis, o pats korpusas – įprasto ginklų metalo pilkumo. Antra – tas apvadas atrodo lyg kažkoks papildomas rėmelis. Pristatymo metu keli žurnalistai netgi pagalvojo, kad tai kažkoks laikiklis iš kurio telefoną galima išimti. Išimti nepavyko. Keistą dizainerių užmačią paaiškinčiau nebent noru sutvirtinti patį telefoną, kad tas nesilankstytų, kaip kai kurių konkurentų gaminiai.

Taigi viskas šiek tiek geriau, bet nieko netikėto, stulbinančio ar verčiančio išsižioti (ne žiovuliui). Nors gal jums atrodo kitaip – aš nesiginčiju, o tik rodau tai, ką pats matau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.