„Sony“ reinkarnavo „Google Glass“ – kas nori būti robokopu?

Galingiausia kompanija „Google“ pažaidė su išmaniaisiais akiniais ir metė – mažai kam naudingas žvairumą skatinantis produktas spėjo užsidirbti nemalonaus išsišokėlio reputaciją. Tačiau gera idėja ilgai sandėlyje nedulka, ir Barselonoje „Sony“ jau pristato savo stulbinamai  į „Google Glass“ panašių išmaniųjų akinių prototipą „SmartEyeglass Attach!“. Privalumas: išbandęs galiu užtikrinti – šie žvairumo neskatina, miniatiūrinis ekranėlis stulbinamai ryškų vaizdą rodo tiesiog regėjimo lauko viduryje. Trūkumas: pažiūrėkite, kaip aš su jais atrodau!

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius, specialiai Lrytas.lt iš Barselonos

Mar 6, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:51 AM

Nors ir matyti, kad „Sony“ į savo akinius su miniatiūriniu „Sony OLED Microdisplay“ ekranėliu jau įdėjo nemažai darbo, pristato juos taip, lyg norėtų, kad dauguma MWC 2015 lankytojų tiesiog jų nepastebėtų. Tolimoje salėje vienas vyrukas kukliai leidžia užsidėti ir pasakoja apie jų savybes, lyg teisindamasis.

Pirmas pasiteisinimas, kai supratau, kad ant savo akinių šių neužsidėsiu: „Kol kas tai labai ankstyvas prototipas. Kai pradėsime gamybą, bus ir modelis, prisitvirtinantis prie įprastų akinių rėmo.“

Antras pasiteisinimas, kai pastebėjau, kad „Google Glass“ daug ką gąsdino, nes turėjo filmuojančią kamerą: “Taip, daugybė žmonių dėl to nervinasi, todėl manome, kad galutinis modelis kameros neturės ir dėl to bus tik lengvesnis bei plonesnis.“

Trečias pasiteisinimas, kai pasakiau, kad kamera gal ir būtų naudinga kai kam: “Gal padarysime ir modelį, prie kurio kamerą bus galima prisegti, kaip papildomą įrangą. Nes čia tik ankstyvas prototipas.“

Ankstyvas ar ne, tačiau užsidėjus net ir be akinių miniatiūriniame ekranėlyje matomas vaizdas buvo tiesiog fantastiškai ryškus ir visai netrukdė matyti aplinkos. Man ekranėlis rodė navigacijos programos veikimą. Akiniai užmanyti, kaip išmaniojo telefono priedas, tad ką juose matysime, priklausys tik nuo programėlių kūrėjų.

„Sony“ atstovas pažadėjo, kad po pusmečio, kai šie akiniai bus pradėti gaminti, visi programiniai kodai bus pateikti programėlių kūrėjams.

Taigi virtuali realybė gal ir pradėjo veržtis į gyvenimą, tačiau ir tikrą realybę papildantys informaciniai langai nenori būti užmiršti. Juolab kad daugelis jų nė neišbandė. Man vaizdas, kurį mačiau pro akinius, patiko. Deja, klaikiai nepatiko vaizdas, kurį pamačiau save su tais akiniais nufotografavęs.

Vis dėlto kojytė prieš akį, laikanti mažytį ekranėlį, ir prie akinių kojelės pritvirtinta atauga su kamera, iš kurios toji kojytė atsišakoja, atrodo kažkaip nesveikai. Pats sau priminiau žmones medžiojantį ateivį iš prastoko siaubo filmo. Geriausiu atveju – Robokopą. Hmm, bet tas tikrai nesirinktų baltos spalvos...

Na, bet „Sony" turi dar pusmetį, kad padarytų taip, jog nereikėtų teisintis vėl pagaminus nepatrauklius akinius. Beje, mano paklaustas, kaip čia dabar nusprendė reinkarnuoti produktą, kuris numirė ir dėl to, kad gavo „nekieto“ įvaizdį, „Sony“ vyrukas jokio pasiteisinimo taip ir nesugalvojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?