„Apple“ parodė seksualiausią savo kompiuterį

Asmeninių kompiuterių pasaulyje parduodama vis mažiau, tačiau vienas gamintojas paklausa nesiskundžia. Tai – „Apple“. O kad situacija dar bent kurį laiką nesikeistų, amerikiečiai pristatė naują nešiojamąjį kompiuterį. Jo pavadinimas – tiesiog „MacBook“.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Mar 9, 2015, 8:25 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:59 AM

Naujasis kompiuteris buvo pristatytas pirmadienį vykusiame „Apple“ renginyje, kuris buvo dedikuotas išmaniajam laikrodžiui. Visgi „MacBook“ sulaukė ne mažiau susirinkusių žurnalistų dėmesio, kurie įrenginį praminė seksualiausiu „Apple“ kompiuteriu.

Teko girdėti apie „MacBook Air“? Tai štai, naujasis „MacBook“ už jį yra ketvirtadaliu plonesnis (1,3 cm), o sveria tik 0,9 kg.

Praktiškai visos kompiuterio detalės buvo iš esmės patobulintos, pradedant klaviatūra (jos mygtukai naudoja naują mechanizmą, pramintą „drugeliu“) ir jutikliniu kilimėliu (angl. touchpad), baigiant „viduriais“. Juose neliko aušinimui skirto ventiliatoriaus, o visa skaičiavimo įranga buvo taip „suspausta“, kad pavyko išlošti daugiau vietos baterijoms. Be įkrovimo įrenginys pasiruošęs aktyviai dirbti iki 10 valandų (naršymas, vaizdo įrašų žiūrėjimas ir pan.).

Dar viena gera žinia: kompiuteris turi naująją USB C standarto jungtį (plačiau apie ją – čia). Gaila tik, kad ši jungtis – viena. Ką daryti, jei reikia daugiau?

Tiesa, reiklesnius vartotojus gali nuvilti tai, kad kompiuteryje panaudotas „Intel Core M“ procesorius. O ir ekranas – tik 12 colių (30,5 cm) įstrižainės. Užtat jo raiška – 2304 x 1440 tšk.

Prekyboje naujasis „MacBook“ pasirodys balandį, o kainuos nuo 1,3 iki 1,6 tūkst. dolerių (priklausomai nuo galingumo). Prekyboje taip pat liks „MacBook Air“ ir „MacBook Pro“ modeliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?