„Apple“ pristatė laikrodį, kurio daugelis lietuvių neįpirks

Išmaniųjų laikrodžių parduotuvių lentynose netrūksta jau kelerius metus: nuo keliasdešimt dolerių kainuojančių žaisliukų iki aksesuarų, kurių kaina nenusileidžia išmaniesiems telefonams. Viena problema – jų niekam nereikia. Tačiau didžiausia technologijų kompanija pasaulyje „Apple“ ketina tai pakeisti: pirmadienį ji surengė savojo laikrodžio „Apple Watch“ pristatymą.

„Apple“ ketina išleisti tris išmaniojo laikrodžio versijas: įprastą, skirtą sportininkams ir prabangų „Edition“.<br>AP nuotr.
„Apple“ ketina išleisti tris išmaniojo laikrodžio versijas: įprastą, skirtą sportininkams ir prabangų „Edition“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Mar 9, 2015, 8:35 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:59 AM

Amerikiečiams tokie užmojai – ne naujiena: kol nepasirodė „iPhone“, išmaniųjų telefonų taip pat mažai kam reikėjo, o planšetinius kompiuterius mėginta gaminti daugybę metų prieš „iPad“. Tačiau nišiniai produktai pirkėjų dėmesio sulaukė tik „Apple“ gaminiams pasirodžius rinkoje.

Taigi ir šįkart „Apple“ naujienų laukė ne tik šios kompanijos gerbėjai, bet ir konkurentai, kurie tikisi, kad tai pagyvins susidomėjimą.

Kad šįmet išleis išmanųjį laikrodį, amerikiečių kompanija buvo užsiminusi dar pernai rudenį, kuomet buvo pristatyti naujieji „iPhone 6“ modeliai.

„Apple“ ketina išleisti tris išmaniojo laikrodžio versijas: įprastą, skirtą sportininkams ir prabangų „Edition“. Pirmadienio pristatymo intriga – kokios bus jų kainos ir kada įrenginiai pasirodys prekyboje.

„HBO Now“ – išskirtinai „Apple“ vartotojams

Renginys prasidėjo netikėtumu: „Apple“ vadovas Timas Cookas ant scenos pakvietė JAV kabelinės televizijos tinklo HBO vadovą Richardą Pleplerį. Šis pranešė, kad ilgai lauktos prenumeratos paslaugos „HBO Now“ išskirtine partnere buvo pasirinkta „Apple“.

Taigi nuo šiol jos įrenginių savininkai galės prenumeruoti HBO turinį – tam reikės tik „Apple“ įrenginio ir susimokėti 15 dolerių mėnesinį mokestį.

„HBO Now“ prenumeratoriai gaus prieigą prie visos HBO vaizdo įrašų bibliotekos – laidų, serialų, filmų ir kt. Šiuo pasiūlymu turėtų ypač susidomėti ištikimi serialo „Sostų žaidimai“ gerbėjai...

Tiesa, R.Plepleris nepatikslino, ar šis pasiūlymas galios visame pasaulyje ir nebus ribojimų pagal regionus (o tai itin aktualu Lietuvai, kurią video turinio kūrėjai laiko trečiąja šalimi).

Galimybės

Pasigyrus puikiais prekybos skaičiais ir pristačius naują „MacBook“ modelį (apie jį skaitykite čia), pagaliau kalba pasisuko išmaniojo laikrodžio link.

Pirmiausia, galimybės: kaip ir konkurentai, šio ekrane bus galima matyti įvairiausią aktualią informaciją (laikas, orai, įvykiai, žinutės, jūsų širdies ritmas ir t.t.). Laikrodyje galėsite pamatyti bet kokį pranešimą, kokį gali parodyti ir „iPhone“, be to, jame veikia balso asistentas „Siri“.

Taip pat jame įmontuotas mikrofonas ir garsiakalbis, taigi laikrodžiu galėsite atsiliepti į skambučius. Beje, bendrauti bus galima dar vienu, nauju būdu: kitam tokio laikrodžio savininkui vartotojai galės siųsti piešinukus – tai, ką jie nupieš savo laikrodžio ekrane, bus tiksliai atvaizduota kitame laikrodyje. Įrenginys galės priminti, kad per ilgai sėdite ir paragins pasivaikščioti, o kas savaitę pateiks sveikatingumo ataskaitą.

Dar viena svarbi funkcija: „Apple Watch“ susiejus su virtualia pinigine, laikrodžiu bus galima atsiskaityti už prekes ir paslaugas – tereiks jį pridėti prie specialaus aparato.

Trumpai sakant, išmaniuoju laikrodžiu bus galima atlikti didelę dalį dalykų, kuriuos šiandien atliekame išmaniuoju telefonu.

„Apple“ žada, kad, vidutiniškai naudojant, laikrodžio baterija be įkrovimo atlaikys 18 valandų.

Laikykitės: kainos

Ir pagaliau, kainos: paprastiems mirtingiesiems skirti „Apple Watch Sport“ su aliuminio rėmu kainuos nuo 349 iki 399 dolerių, o įprasti “Apple Watch“ iš nerūdijančio plieno – nuo 549 iki 1,1 tūkst. dolerių. Galiausiai, prabangiojo „Apple Watch Edition“ kainos prasidės nuo 10 tūkst. dolerių.

Taip, minimumą uždirbančio lietuvio kone dvejų metų uždarbis – už laikrodį! Kuo jis toks ypatingas? Šis riboto leidimo įrenginys turės 18 karatų auksinį rėmelį. 

Prekyboje įrenginiai pasirodys balandžio 24 dieną. Juos pirmiausia bus galima įsigyti JAV, Australijoje, Kanadoje, Kinijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Honkonge, Japonijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.