Naujas kinų stebuklas – telefonas su „bekraščiu“ ekranu

OPPO moka ir telefonus gaminti, ir smalsumą reklamuodamiesi žadinti. Tiesa, jų ir kainos ne kiniškos.
OPPO moka ir telefonus gaminti, ir smalsumą reklamuodamiesi žadinti. Tiesa, jų ir kainos ne kiniškos.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2015-03-24 22:07, atnaujinta 2018-01-08 08:44

Viena paslaptingų Kinijos kompanijų OPPO,  jau kurį laiką kurianti aukščiausio lygio telefonus ne tik vietinei rinkai, kovo 23 d. keliems Kinijos žurnalistams nutekino „slaptas“ būsimo savo įrenginio nuotraukas ir trumpą vaizdo filmuką. Pažiūrėjus į delne laikomą įrenginį nereikia žodžių, kad suprastume – jei tai būsimas telefonas, konkurentams metas pradėti žagsėti. Juolab kad visiškai neseniai būtent OPPO užpatentavo metodą, kaip pagaminti visą telefono priekį dengiantį ekraną.

Nors nuotraukos ir atsiųstos „anonimo“, akivaizdžiai matome, kad delne spaudžiamame telefone įdiegta OPPO operacinės sistemos „Android“ versija – „ColorOS“. Bet svarbiausia, kad kol kas jokio pavadinimo neturintis įrenginys turi ekraną be jokių kraštų. Ar be briaunų? Na, kaip pasakysi, taip nepagadinsi – faktas, kad ekranas užima visą priekinę telefono dalį.

Vienintelis ligi šiol pagamintas panašiai atrodęs telefonas yra tik JAV rinkoje platinamas „Sharp AQUOS Crystal“. Tiesa, OPPO nutarė viršuje palikti bent jau garsiakalbį.

Tie, kurie net pažiūrėję pridėtą vaizdo filmuką mano, jog čia kažkas pažaidė kompiuteriu, greičiausiai klysta. Mat „GSM Arena“ išsiaiškino, kad OPPO turi užpatentuotą ekrano be vizualiai matomų kraštų technologiją.

Efektas, kurį „Samsung“ išgauna gamindama kur kas brangesnius lenktus ekranus, pagal OPPO metodiką gali būti pasiektas tiesiog pasitelkus atspindžius. Tradicinį ekraną dengiančio stiklo briaunos taip laužia ekrano šviesą, kad ji vizualiai tiesiog „išlipa iš kraštų“.

Techniškai taip pagamintas ekranas kažkokius mažyčius rėmus turi, tačiau jie labai ploni, o sklindanti šviesa sukuria įspūdį, kad jų visai nėra – rankoje laikai gryną vaizdą.

Taigi technologija atrodo reali, tad ir telefonas gali pasirodyti prekyboje. Vienintelis klausimas, ar pagaminę bekraštį ekraną kūrėjai susiprato užtikrinti, kad jis teisingai suprastų lietimo komandas, nes jei kiekvieną kartą tik palietus kraštelį laikančiu pirštu tai bus suvokiama kaip komanda, tai tegul jau geriau tuos ekranus rėmina lyg Rembrandto drobes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.