Programėlė MS-DOS – paversk telefoną antikvariniu kompiuteriu

Galime džiaugtis – pagaliau „Microsoft“ sukūrė programėlę, kuri „Windows Phone“ pavertė linksmu ir patraukliu. Galime liūdėti – koks gi tai telefonas, kad paverstas priešistoriniu kompiuteriu jis tampa gerokai įdomesniu. Tačiau realiai turėtume tiesiog linksmintis – daugelis išmaniųjų telefonų savininkų nė negirdėjo, kaip visų stalinių kompiuterių operacinių sistemų prosenelė MS-DOS čirpsi, o šis „Microsoft“ balandžio pirmosios pokštas tiesiog stulbinančiai preciziškas.

Štai tokios programėlės valdymo eilutės. Nepatogu, sudėtinga, neefektyvu, negražu, bet kaip džiugina!
Štai tokios programėlės valdymo eilutės. Nepatogu, sudėtinga, neefektyvu, negražu, bet kaip džiugina!
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Apr 3, 2015, 6:07 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:20 PM

Pirmiausia turime pripažinti, kad MS-DOS buvo klaikiai nepatogi programų valdymo aplinka. Valdymas atliekamas tik surinkus tekstines komandas, o visų jų mintinai ir anuomet nežinojo nė geriausi specialistai.

Programėlėje (atsisiųsti galima čia) viskas atkurta idealiai tiksliai, atkartotas kiekvienas garso efektas, tad nežinantiems komandų tai gali virsti rimtu išbandymu – nuolat pyps „bad command“ įspėjimas. Dėl to „Microsoft" teko kiek pasukčiauti – mėginančiam programėlės veikimą vartotojui padėti skuba „Cortana“, kuri tuoj pataria, ką šiuo metu geriau surinkti ir kuo pakeisti nesančią kompiuterio pelę.

Smagu, kai surinkus komandą „win" telefono ekrane atsiveria seniausios „Windows 3.1“ sistemos langas. Rodomos autentiškos ikonėlės paleidžia atitinkamas telefono programėles, o mėginant prisijungti prie interneto pasigirsta saldžiai senovinis numerį renkančio modemo čirpsėjimas.

Programėlė turi ir gerokai pasendintų modernių funkcijų. Pavyzdžiui, joje įjungus telefono kamerą, galima pasidaryti ASCII (sudaryta iš simbolių) ar CGA (keturių spalvų) stiliaus asmenukę.

Aišku, čia galima nusistatyti klaikiausios CGA, EGA ar VGA kokybės ekrano vaizdą, pasileisti 8 bitų žaidimus. Šių vaizdo kokybė irgi būtų klaiki, tačiau prie tokio stiliaus mus jau pripratino „Flappy Bird“.

Žodžiu, viską apibendrinus, „Microsoft“ sukūrė smagų ir pamokantį pokštą, kuris tuo pat metu virsta gyva kelione į kompiuterio muziejų. Gaila tik vieno – taip ir nenumatė galimybės į telefoną įkišti magnetinį 740 kb talpos diskelį. Na, gal kada nors ateity – šiuolaikiniai telefonai vis tiek jam per maži.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.