Kuris tvirtesnis: „iPhone 6 Plus“, „Galaxy S6 Edge“ ar „One M9“?

Vieni telefonus testuoja braukydami ekraną ir tikrindami technines galimybes, kiti juos mėto ant žemės, o štai „SquareTrade“ specialistai naujausius ir geriausiai vertinamus flagmanus nusprendė sulankstyti. Kuris pasirodė geriausiai – „Apple iPhone 6 Plus“, „Samsung Galaxy S6 Edge“ ar „HTC One M9“?

Jei sveriate 50 kg ar daugiau, laikyti bet kuriuo iš šių telefonų galinėje kišenėje nepatartina.<br>Kadras iš „YouTube“
Jei sveriate 50 kg ar daugiau, laikyti bet kuriuo iš šių telefonų galinėje kišenėje nepatartina.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-05 14:03, atnaujinta 2018-01-07 12:22

Vos „Apple“ išleidus naują telefono modelį, pasipylė pirmieji pirkėjų skundai: pasirodo, įrenginys kišenėje sulinksta. Technologijų kompanijai beliko atsiprašyti už apgailėtiną liapsusą, o su šiuo niuansu susidūrusiems vartotojams pažadėta telefoną nemokamai suremontuoti. Taip pat kompanija sutvirtino „iPhone 6 Plus“ modelio rėmelį ties mygtukais, kur jis dažniausiai ir sulinkdavo.

Ar sulinkimas gresia ir kitų gamintojų aukščiausios klasės įrenginiams? Telefonų draudimą siūlanti „SquareTrade" tai patikrino savadarbiu įrenginiu – robotu, kuris rodo apytikslę telefonui tenkančią apkrovą.

Pirmasis į jo gnybtus pateko „iPhone 6 Plus“. Jis sulinko spaudimui pasiekus 110 svarų (50 kg), tačiau bandymo autoriai teigia, kad įrenginiu vis dar buvo galima naudotis. Tęsiant eksperimentą svoris buvo toliau didinamas, o pasiekus 179 svarus (81,2 kg) telefonas tapo beverčiu.

„One M9“ nesulinko šiek tiek ilgiau, tačiau pasiekus 120 svarų (54,4 kg) jis pasidavė. Maža to, kadangi jėga buvo nukreipta į įrenginio centrą, telefonui sulinkus iššoko čia įtaisytas įjungimo mygtukas ir, anot video autorių, įrenginys tapo nenaudotinu.

„Galaxy S6 Edge“ bandyme sekėsi prasčiausiai. Kaip ir „iPhone“, šis telefonas sulinko pasiekus 110 (50 kg) spaudimą, tačiau tuo pat metu skilo ir lenktasis įrenginio ekranas. Visgi jis toliau veikė, todėl bandymas buvo pratęstas, o pasiekus 149 svarus (67,6 kg) „Galaxy S6 Edge“ visiškai subyrėjo.

Taigi jei sveriate 50 kg ar daugiau, laikyti bet kuriuo iš šių telefonų galinėje kišenėje nepatartina. Geriausiu atveju jis tik sulinks, blogiausiu – teks krapštyti stiklo šukes iš... kišenės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.