Be fanfarų pristatytas „Sony Xperia Z4“ – išvargtas flagmanas

Prisiminus įmonę „Sony“, tenka pripažinti du dalykus. Pirmas, ji vis dar gamina puikios kokybės daiktus. Antras, jai labai nesiseka juos parduoti. Abu šie dalykai puikiai tinka ir išmaniųjų „Xperia Z“ šeimai. Nuo pirmo modelio žavėję visus, kuriems patekdavo į rankas, šie telefonai taip ir nepatenka į pakankamą tų rankų skaičių. Galbūt todėl „Sony“, kadaise su trenksmu, fanfaromis bei dovanomis žurnalistams pristatinėjusi „Xperia Z1“, 2014 m. parodos MWC metu visą Barseloną nuklojusi „Xperia Z2“ reklamomis, naujausią savo flagmaną „Xperia Z4“ Japonijoje pristatė taip, lyg trokštų, kad niekas jo nepastebėtų. Bet ar tikrai šis telefonas vertas tik gėdos?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Apr 20, 2015, 11:56 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:36 AM

Reklaminis nekrologas

Kas turi kišenėje kurį nors iš „Sony Xperia Z“ modelių, gali į kitus žvelgti gudriai šypsodamasis. Taip, jie nedalyvauja „Samsung“ ir „Apple“ karuose, nepasižymi konkurentų iš Kinijos pigumu ir niekuomet neskaičiavo, kiek aliuminio prireikė  korpusui išdrožti. Tačiau tapęs Z savininku žmogus netrunka pajusti, kad „Sony“ ne veltui tapo kokybės legenda, o atsparumas drėgmei, pasirodo, kur kas svarbesnė įrenginio savybė negu lazerinės kameros ar pulso matuokliai.

Suprantu, kad tai pernelyg primena reklamą. Tuo pat metu nelabai to ir tebijau – „Sony" telefonų populiarumas vis tiek yra toks žemas, kad lieka tik spėlioti, ar pristatytas Z4 jau paskutinis ar priešpaskutinis gamintojo mėginimas mobilizuoti pirkėjus. Taigi čia greičiau nekrologas.

„Xperia Z4“ – įprastas nuobodus atnaujinimas

Prisipažinsiu, kad išties nė nesitikėjau, jog „Sony“ šiais metais dar pristatinės naują flagmaną. „Sony Xperia Z3“, nors ir sensta, vis dar atrodo puikiai, o versiją „compact“ galime vertinti kaip visiškai unikalų gaminį – kito tokios galios ir tokio mažo telefono tiesiog rinkoje nėra.

Tačiau visuomet choleriškai troškusi užversti rinką vis naujomis savo gaminių versijomis, „Sony“ ir vėl nesusilaikė. Nors ir tyliai, nors tik Japonijoje, pristatytas „Xperia Z4“. Tik permetus akimis telefono parametrus ir nuotraukas, vienintelė į galvą šaunanti mintis yra: „Be reikalo.“

Įspūdis labai panašus, kaip žvelgiant į „HTC One m9“. Pasauliui pasiūlytas naujas telefonas, kurio faktiškai neįmanoma atskirti nuo buvusio modelio. HTC pridėjo papildomą briauną, o „Sony“ kiek labiau užapvalino kraštus. Kažkodėl visi nutarė, kad privalo kopijuoti bjauriausio „iPhone 6“ dizaino atnaujinimą.

O taip, „Xperia Z4" tiesiog visais visutėliais parametrais šiek tiek geresnis už Z3. Jis plonesnis (6,9 mm storio), lengvesnis (144 g svorio), procesorius „Snapdragon 810“ gerokai greitesnis – 2GHz, aštuonių branduolių, 64 bitų. Ir sparčioji atmintis išaugo iki jau įprastų „Android“ 3 GB RAM.

Deja, vienintelė kita gera naujovė – optiniu stabilizavimu aprūpinta 8 MP raiškos priekinė kamera asmenukėms. Viskas. Visa kita lygiai tas pats. Toks pat vientisas stiklo ir metalo korpusas, toks pat 5,2 colių įstrižainės 1080p raiškos LCD ekranas, tokia pat galinė 20.7 MP raiškos kamera.

Tiesa, šiame modelyje nebėra USB įkrovimo lizdo dangtelio, o drėgmei ir dulkėms jis taip pat atsparus kaip ir pirmtakai. Tačiau yra ir liūdnesnė naujiena – „Sony“ nė neužsiminė apie šio telefono kompaktinę versiją, tad norintys gauti daugiau galios mažesniame korpuse liko ant ledo.

Viską susumavus, matome eilinį nuobodų atnaujinimą. Matyt, ir „Sony“ suprato, kaip nykiai atrodo šalia įspūdingai atsigavusios „Samsung“ flagmanų, tad ir nutarė per daug netriukšmauti. Tik klausimas, ar pagalvojo, kad blankiai pristatytas blankus įrenginys tiesiog pasmerktas blankiam pirkėjų susidomėjimui.

O gaila – juk išties telefonas beveik tobulas. Deja, kaip labai dažnai pastaruoju metu pasitaiko, nedžiugina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.