„Volkswagen“ gamykloje robotas užmušė žmogų

Vokietijoje esančioje „Volkswagen“ automobilių gamykloje robotas prispaudė darbuotoją, kuris vėliau dėl patirtų sužeidimų mirė.

Prokurorai dar nenusprendė, ar kaltinimai dėl nelaimės bus keliami ir kas už tai turėtų būti atsakingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prokurorai dar nenusprendė, ar kaltinimai dėl nelaimės bus keliami ir kas už tai turėtų būti atsakingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2015, 12:28 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 8:58 AM

Incidentas nutiko pirmadienį, kompanija apie jį pranešė vakar. 22 metų vyras montavo stacionarų robotą, kuris surenka automobilių detales. Netikėtai robotinė ranka jį čiupo ir prispaudė prie metalinio lakšto, skelbia „Associated Press“. Vėliau darbuotojas, kurio pavardės gamykla neatskleidė, mirė dėl patirtų sužeidimų.

„Volkswagen“ atstovas nurodė, kad minėtą robotą galima užprogramuoti atlikti specifines užduotis, o incidentas veikiausiai įvyko dėl žmogaus klaidos.

Šios kompanijos gamyklose dalis robotų dirba prie konvejerių kartu su žmonėmis, tačiau šis įrenginys buvo kitoks – jis įprastai veikia atskirtoje patalpoje, kur žmonių nebūna. Miręs darbuotojas incidento metu buvo šios patalpos viduje.

Prokurorai dar nenusprendė, ar kaltinimai dėl nelaimės bus keliami ir kas už tai turėtų būti atsakingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.