Amerikiečių ir japonų robotai stos į dvikovą

Japonų kompanijos „Suidobashi Heavy Industry“ sukurtas robotas „Kuratas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Japonų kompanijos „Suidobashi Heavy Industry“ sukurtas robotas „Kuratas“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Robotika.lt

Jul 8, 2015, 2:45 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 9:20 AM

Praėjusią savaitę amerikiečių robotų gamintojas „Megabot“ iškvietė japonų robotų gamintoją „Suidobashi Heavy Industry“ į robotų milžinų dvikovą. Amerikiečiai išplatino vaizdo įrašą, kuriame kviečia japonus į robotinę kovą. Japonai priėmė šį iššūkį ir sukūrė atsakomąjį klipą.

Vaizdo klipe japonų kompanijos vadovas Kogoro Kurata entuziastingai priima tarptautinio robotų mūšio idėją, nepamiršdamas pašiepti amerikiečių. K.Kurata teigia, kad „Megabot“ sukurtas robotas įdomus, tačiau jo kompanija būtų sukonstravusi jį „kietesnį“: „Sukurti kažką gigantiško ir pritaisyti prie jo ginklus – tai itin amerikietiška.“

Kad ir kaip norėtume išvysti du milžiniškus robotus, talžančius vienas kitą kovoje be taisyklių, gali būti, kad tai yra gerai apgalvota naujos sporto šakos, kurioje kaunasi žmonių valdomos mašinos, reklamos kampanija. Bet ir tai skamba šauniai.

Būsimos dvikovos detalės kol kas neskelbiamos, tačiau pranešama, kad jėgas tarpusavyje aiškinsis „Megabot“ kompanijos robotas „Megabot“ ir „Suidobashi Heavy Industry“ sukurtas „Kuratas“ robotas. Veikiausiai, kova įvyks kitais metais.

Parengta pagal popsci.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.