Lietuviai atostogų neįsivaizduoja be telefono

Lietuviško išmaniųjų įrenginių prekės ženklo „eSTAR“ užsakymu atliktos apklausos duomenimis, beveik 90 proc. lietuvių išsiruošę atostogauti kartu pasiima išmanųjį įrenginį. Pusė apklaustųjų ir per atostogas nesutinka pailsėti nuo išmaniojo telefono, o penktadalis į kelioninį krepšį įsimeta ir nešiojamąjį kompiuterį.

Beveik pusė respondentų atostogų metu naudoja žadintuvo funkciją ir tik penktadalis jų išmaniuosius įrenginius ilsėdamiesi naudoja tam, kad pasitikrintų el. paštą.<br>123rf nuotr.
Beveik pusė respondentų atostogų metu naudoja žadintuvo funkciją ir tik penktadalis jų išmaniuosius įrenginius ilsėdamiesi naudoja tam, kad pasitikrintų el. paštą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 12:43 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:18 PM

„eSTAR“ produktų grupės vadovo A. Byčiaus teigimu, tuo nereikėtų stebėtis: „Technologijų amžiuje išmaniųjų įrenginių apsuptam žmogui sunku visiškai „atsijungti“ net atostogų metu. Kas antras respondentas prisipažino, kad atostogaudamas kasdien 2-3 valandas praleidžia prie išmaniojo įrenginio ekrano, o du trečdaliai apklaustųjų išmaniuosius nešasi net į paplūdimį.“

Tačiau lietuviai nėra amžinai nesiilsintys darboholikai. Beveik pusė respondentų atostogų metu naudoja žadintuvo funkciją ir tik penktadalis jų išmaniuosius įrenginius ilsėdamiesi naudoja tam, kad pasitikrintų el. paštą. Didžioji dalis su išmaniaisiais įrenginiais paprasčiausiai ilsisi ir juos naudoja atostoginėms veikloms: organizuoja tolimesnius kelionės etapus (16 proc.), fotografuoja (19 proc.), žiūri filmus ir skaito knygas (13 proc.), naršo internete ir dalijasi įspūdžiais (29 proc.).

Trys ketvirtadaliai apklaustųjų atostogaudami stengiasi neatsilikti nuo naujienų – nuolat seka įvykius Lietuvoje. 35 proc. respondentų keliaudami naudoja ne žemėlapį ar specialų navigacijos įrenginį, bet naudojasi išmaniuosiuose esančiomis navigacijos programėlėmis. Vis dėlto, anot A.Byčiaus, nemaža dalis lietuvių naudoja išmaniuosius telefonus pramoginiais tikslais: „Kadangi telefonu tvarkomi įvairūs reikalai, jis visada po ranka, todėl ir pramogų daugelis ieško mobiliajame telefone. Pavyzdžiui, siunčiasi iš interneto įvairius žaidimus ir taip leidžia laisvalaikį.“

Pasak A. Byčiaus, lietuviai internetą telefone ir išmaniuosius įrenginius per atostogas naudoja gana taupiai ir apdairiai. Tik 13 procentų apklaustųjų po atostogų nemaloniai nustemba dėl sąskaitų už telefoną ir naudojimąsį internetu.

Internetinė visos Lietuvos gyventojų apklausa „eSTAR“ užsakymu buvo atliekama apklausų bendrovės „Norstat Lt“. Ji buvo vykdoma birželio mėnesį, iš viso apklausta 500 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.