Kinijos startuolis giriasi išleidęs flagmanų žudiką

Už aukščiausios klasės išmaniuosius telefonus dažniausiai tenka pakloti per 700 eurų, tačiau Kinijos startuolis „OnePlus“ siekia tai pakeisti. Vakar kompanija pristatė, kaip pati teigia, naują flagmanų žudiko versiją – telefoną „OnePlus 2“, kuris techninėmis charakteristikomis gali lygiuotis su didžiųjų kompanijų geriausiais gaminiais, o kainuoja bemaž perpus pigiau.

„OnePlus 2“ metalinį dangtelį pirkėjai galės pasikeisti mediniu (iš bambuko, palisandro ar abrikoso) arba pagamintu iš kevlaro.<br>Oneplus.net nuotr.
„OnePlus 2“ metalinį dangtelį pirkėjai galės pasikeisti mediniu (iš bambuko, palisandro ar abrikoso) arba pagamintu iš kevlaro.<br>Oneplus.net nuotr.
„OnePlus 2“ gaminanti kompanija nesikuklindama įrenginį vadina flagmanų žudiku.<br>Oneplus.net nuotr.
„OnePlus 2“ gaminanti kompanija nesikuklindama įrenginį vadina flagmanų žudiku.<br>Oneplus.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 28, 2015, 12:30 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 1:23 PM

Kad nedidelė kompanija gali gaminti ir visame pasaulyje pardavinėti kokybiškus telefonus, šis startuolis jau įrodė, prieš dvejus metus išleidęs „OnePlus One“. Dabar didelio populiarumo ir žiniasklaidos dėmesio sulaukęs įrenginys sulaukė patobulinimų.

„OnePlus 2“ turi 5,5 colio įstrižainės „FullHD“ raiškos (1920 x 1080 tšk.) ekraną, galingą 64 bitų, aštuonių branduolių „Qualcomm Snapdragon 810“ procesorių (1,8 GHz), 16 GB arba 64 GB vidinės atminties (operatyvinė atmintis atitinkamai 3 GB arba 4 GB), o baterijos talpa siekia 3300 mAh.

Kaip pridera flagmanui, jame integruotas ir pirštų atspaudų skaitytuvas, o įkrovimo bei duomenų perdavimo lizdas yra USB-C tipo, taigi daugiau jokio vargo ieškant, kuria puse įkišti jungiklį. Telefone galima naudoti dvi SIM korteles. Žinoma, jame veikia 4G LTE ryšys.

Itin daug dėmesio šįkart skirta vaizdo kamerai, kurios raiška siekia 13 mln. tšk. Ji turi optinio vaizdo stabilizavimo sistemą, lazerinio fokusavimo funkciją, dvigubą LED blykstę, f/2.0 apertūrą, gali filmuoti 4K raiška, o sulėtintus vaizdo įrašus fiksuoja 720p raiška.

„OnePlus 2“ metalinį dangtelį pirkėjai galės pasikeisti mediniu (iš bambuko, palisandro ar abrikoso) arba pagamintu iš kevlaro. Šįkart antena iš dangtelio buvo perkelta į patį telefoną, taigi jie yra pigesni – kainuoja po 27 dolerius.

Dėl prekybos apribojimų Indijoje „OnePlus“ teko atsisakyti „CyanogenMod“ (plataus pritaikomumo operacinės sistemos „Android“ versija), taigi naujajame įrenginyje ją pakeitė paties startuolio sukurta „OxygenOS“. Iš esmės tai – „Android 5.1“ operacinė sistema su keletu patobulinimų (ekrano gestai, greito paleidimo meniu ir pan.).

Visgi įspūdingiausia telefono savybė yra kaina: 16 GB versija kainuos 329 dolerius, o 64 GB versija – 389 dolerius. Palyginimui, už „Samsung Galaxy S6“ su 64 GB atmintimi šiuo metu prašoma apie 800 eurų.

Pirkėjai JAV ir Europoje įrenginį gali užsisakyti iš įmonės tinklalapio, pristatymus žadama pradėti nuo rugpjūčio 11 dienos. Beje, norint telefoną užsisakyti reikia gauti pakvietimą, o jų skaičius ribotas – tokiu būdu kompanija valdo gamybos ir tiekimo grandines.

„Mūsų tikslas yra užsidirbti pakankamai, kad išlaikytume kompaniją, o ne uždirbti, – teigė „OnePlus“ įkūrėjas Carlas Pei. – Vos išleidę naują produktą įprastai iš jo nieko neuždirbame.“

Parengta pagal Mashable.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.