Didžiausias visų laikų „Apple“ pristatymas: „iPhone 6S“ ir…

„Apple“ pratęsė 2012-aisiais startavusią tradiciją kiekvieną rugsėjį pristatyti po naują „iPhone“. Tik šiais metais visus gavusius pakvietimą apstulbino suplanuoto renginio mastas. Timas Cookas rugsėjo 9 d. 20 val. Lietuvos laiku stovėjo 7000 žmonių talpinančios „Bill Graham Civic Auditorium“ arenos San Fransiske (JAV) scenoje. Skaitykite mūsų reportažą ir pamatysime, kam prireikė dešimtkart didesnės negu įprasta auditorijos.

„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPhone6S“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPad Pro“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPad Pro“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„Apple Watch“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„Apple Watch“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„Apple Watch“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„Apple Watch“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„Apple Watch“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„Apple Watch“ pristatymas.<br>AP nuotr.
Timas Cookas pristatymuose visada sulaukia daugiau plojimų nei kokia roko žvaigždė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Timas Cookas pristatymuose visada sulaukia daugiau plojimų nei kokia roko žvaigždė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„iPad Pro“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPad Pro“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPad Pro“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„iPad Pro“ pristatymas.<br>AP nuotr.
„Apple pieštukas“.<br>AP nuotr.
„Apple pieštukas“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Arnoldas Lukošius

2015-09-09 19:40, atnaujinta 2017-10-16 15:43

Timas Cookas scenoje pasirodė lygiai 20 val. Ir iškart pradėjo:

„Buvo fantastiški metai „Apple“. Šiandien milžiniškas kelių mūsų produktų pristatymas. Neturime visos dienos, tad ir pradėsiu. Pirmiausia – „Apple“ laikrodis. Daugybei žmonių jis pakeitė gyvenimus. Pirkėjų pasitenkinimas siekia neįtikėtinus 97 proc. Ir nežiūrint to, mes tęsėme inovacijas. Ir apie jas pakalbės Jeffas Williamsas.“

„Apple Watch“

Jeffas kalba apie laikrodžio patobulinimus. Sukurta daugiau negu 10 tūkst. programėlių laikrodžiui. Dabar pristatyta laikrodžio operacinė sistema 2.0. Ir laikrodis gali rodyti vaizdą, naudoti mikrofoną, kitus jutiklius. Laikrodyje pradeda veikti „Facebook Messenger“. Laikrodis valdys „GoPro“ kamerą ir veiks, kaip jos vaizdo ieškiklis. 

Toliau scenoje „Apple Watch“ programėlių kūrėjai. „AirStrip“ – sveikatos priežiūros programėlė, realiu laiku sekanti ligonio duomenis ir perduodanti juos gydytojui. Laikrodis gali girdėti net vaisiaus širdies plakimą ir perduoti jį gydytojui, tad nėščiajai nereikia vykti į ligoninę.

Kita naujovė – „Apple Watch Hermess“. Prabangaus dizaino laikrodžiai, kurie netrukus pasieks parduotuves. Ir tai ne viskas. Pristato dvi naujas „sport“ serijos spalvas ir dizainą. Taip pat atsirado naujas metalinio laikrodžio modelis – plienas su raudona apyranke. 

Stulbinantis naujasis „Ipad Pro“

Vėl kalba Timas Cookas:

„Klausiame savęs, kaip paversti „iPad“ dar geresniu. Ir šiandien turime didžiausią „iPad“ naujieną nuo to laiko, kai jis buvo pristatytas. Ir aš džiaugiuosi galimybe jį jums parodyti. Tai „iPad Pro“. Galingiausias kada nors mūsų sukurtas „iPad“, pilnas naujų technologijų.“

Apie technologijas, aišku, kalba Philas Schilleris:

„Jis turi didžiausią ekraną, kurį kada nors buvome dėję į „iOS“ įrenginį. Kam to reikia? Tai fantastiškas įrenginys, kuris gali padaryti daug daugiau negu telefonas, nes jo nereikia dėti į kišenę. Jis veikia ilgiau negu kompiuteris. Šiame „iPad“ turėsite pilno dydžio teksto rinkimo klaviatūrą. Muzikantai galės groti viso dydžio klavišais.“

„iPad Pro“ ekrano įstrižainė – 12,9 colių. Jo plotis toks pats, kaip „iPad Air“ aukštis. Šiame ekrane 5,6 mln. taškų, raiška siekia 2K. Naujas A9x trečios kartos procesorius 1,8 karto greitesnis už buvusį ir prilygsta kompiuterio greičiui. 

„iPad Pro“ greitesnis negu 80 proc nebrangių naujų kompiuterių, o vaizdo procesorius greitesnis už 90 proc. kompiuterių.

Įdiegtas varijuojančio greičio ekrano vaizdo atnaujinimas ir visą dieną veikianti baterija. Pirmą kartą įdiegta keturių garsiakalbių garso sistema, kuri automatiškai balansuoja stereo garsą. Jis triskart garsesnis už „iPad Air“, nors įrenginys tik 6,9 mm storio. Ir sveria jibeveik tiek pat kiek „Air“.

Prie šio „iPad“ galima įsigyti dėklą su išmania klaviatūra. Fiziniai jos klavišai veikia, kaip „Mac“ kompiuteryje. O prisijungia ji naująja išmania jungtimi. Tris apskriti kontaktai ekrano šone ne tik perduoda duomenis, bet ir veikia, kaip magnetinis laikiklis.

Be to, prie „iPad Pro“ priderintas „Apple pieštukas“. Jis įkraunamas tiesiog įjungiant į „iPad“ maitinimo lizdą, gali būti naudojamas liečiant ekraną pirštais ir piešia taip greitai, kad atrodo, jog pieši tikru pieštuku ant lapo.

„Microsoft“ ir „Adobe“

Specialiai pieštukui patobulintos ir kai kurios programėlės – pavyzdžiui, galima pabraukti pastabas elektroniniame laiške ir siųsti. Nauja technologija jau perduota programėlių kūrėjams, tad jie buvo pakviesti į pristatymą. Ir pirmiausia... „Microsoft“.

Gana netikėtai į sceną pakviestas „Microsoft“ atstovas pristatė, kad dabar jie aktyviai tobulina biuro programą „iPad“ ir pristatė dokumentų kūrimo priemones. Išnaudotos ir pieštuko funkcijos – galima tiesiog rašyti pastabas dokumentų kampuose ir viską dalintis su kitais bendradarbiais.

Žodžiu, ką jis kalba tai nebe taip ir svarbu – pamatyti „Apple“ pristatyme „Microsoft“ – tai jau revoliucija.

Po „Microsoft“ scenoje „Adobe“ rodė, kaip šiuo „iPad“ galIMa kurti bet kokius dokumentus, net spaudos dizainą. Pirmą kartą pasiūlytas šriftų rinkinys „iPad“. Išnaudotas ir „multitaskingas“ – šis „iPad“ leidžia atidaryti dvi programėles šalia viena kitos.

Galima padaryti net daugiau, negu „Photoshop“ kompiuteryje. Pirštu tiesiog pakeisti nuotraukos šypsena. O pieštuku galima piešti, kaip akvarėle – kuo labiau palenkę piešiame, tuo „skystensi“ dažai. Visas darbas išsisaugo automatiškai, tad darbų neprarasite. Galima atlikti visiškai profesionalų darbą ir tai daryti labai paprastai.

Kaina

Dar viena technologija – pieštuką naudoti kaip chirurginį skalpelį virtualioje operacijoje. Parodo, kaip medikas gali atlikti 3D operaciją ir pacientui parodyti, kaip atrodys tikroji.

Aišku, viduje įdiegta ir bevielio interneto (wi-fi) ir LTE, pirštų antspaudų jutiklis, o visos medžiagos parinktos taip, kad būtų kuo mažiau kenksmingos aplinkai.

Svarbiausia – kaina. Pigiausia modelis su 32 GB vidine atmintimi kainuos 799 dolerius. Su 64 GB atmintimi – 949 dolerius, o turintis LTE ryšį 128 GB „iPad Pro“ atsieis 1079 dolerius.

Pieštukas kainuos 99 dolerius, o klaviatūra – 169 dolerius. Ir visa tai parduotuves pasieks jau lapkritį.

O pigiausias „iPad mini 2“ tekainuos 269 dolerius.  Dar įdiegtas naujas „iPad mini 4“ – tai „iPad Air“ galia mažesniame ekrane.

Dar didesnis ekranas?

„Mūsų televizijos vizija yra paprasta ir provokuojanti. Mes manome, kad televizijos ateitis – programėlės. Nes visa internetu transliuojama televizija žiūrima per programėles. Ir taip daug patogiau. Gali ieškoti ko nori, žiūrėti kada ir ką nori, gali visai kitaip valdyti programą.

Kad įgyvendintume šią viziją, turėjome visai kitokio televizoriaus modelio. Galingo procesoriaus, modernios operacinės sistemos, programėlių kūrimo aplinkos, parduotuvės. Mes žinome, ko reikia. Ir todėl dirbome ilgai, kol tai apjungėm. Šiandien aš jums rodau naują „Apple“ televizorių“, – dėjo Timas Cookas dar vieną naujieną.

Pirmiausia, naujasis „Apple TV“ priedėlis gavo visiškai naują nuotolinio valdymo pultą. Jame įrengtas lietimui jautrus paviršius ir mikrofonas, per kurį galima bendrauti su Siri. Be to, pultas turi padėties jutiklį, tad galima valdyti programėles tiesiog mojuojant juo ore.

Siri ieško filmų visose turimose programėlėse ir paslaugose – nuo „iTunes“ iki HBO ir „Netflix“ – todėl smarkiai supaprastėjo norimo turinio paieška. Galima paprašyti parodyti net konkretų epizodą ar momentą su konkrečiu aktoriumi. Tereikia paminėti filmų pavadinimo gabalėlį, aktoriaus, režisieriaus, filmo laikotarpio ar žanro užuominą ir Siri randa tai, ko reikia. Bent jau demonstracija atrodo labai įspūdingai.

Naujas „Apple TV“ turi savo programėlių ir kino filmų parduotuvę, jam pritaikyta „Apple Music“ paslauga ir perjungti programėles galima akimirksniu.

Televizijos priedėlis gavo naują operacinę sistemą „tvOS“ ir programėlių kūrėjai jau kuria unikalias paslaugas ir žaidimus skirtus būtent šiai, prie didelio ekrano jungiamai, dėžutei. O naujasis nuotolinio valdymo pultas virsta puikiu žaidimų valdymo pulteliu. Be to, galima žaisti keliese, vietoj pultelių naudojant „iPhone“ arba „iPod“.

Taigi, „Apple TV“ – rimtas konkurentas žaidimų kompiuteriams. Ir siaubą varantis konkurentas išmanių televizorių operacinių sistemų kūrėjams.

„Apple TV“ viduje – 64-bitų A8 procesorius. Ir kaina prasideda nuo 149,99 dolerių.

Naujieji „iPhone“

Vėl scenoje Timas Cookas:

„Per pastaruosius metus „iPhone“ pardavimai augo triskart greičiau negu visų kitų telefonų. „iPhone 6“ tapo ne tik populiariausiu visų laikų „iPhone“, bet ir populiariausiu visų laikų telefonu. Kaip pratęsti tokią sėkmę? Štai, naujausi „iPhone!“.

Atrodo, vis dėlto du modeliai – „iPhone 6S“ ir „iPhone 6S Plus“. Ir mums žadama, kad jie visiškai pakeisti, nors ir atrodo panašūs į „iPhone 6“. Timas Cookas tvirtina, kad tai tobuliausi telefonai pasaulyje.

Telefonų dydis ir dizainas nepakito. Svarbiausias patobulinimas – nauja lietimo technologija. Kaip ir tikėtasi, įdiegta „3D Touch“ funkcija. Dabar telefonas pažįsta ne tik prisilietimą, bet ir lietimo jėgą. Taigi, vienu prisilietimu galima atlikti tris veiksmus – palietus, paspaudus šiek tiek ir paspaudus stipriau.

Tai atlieka spaudimo jutikliai, įdiegti apšvietimo sluoksnyje. Jie reaguoja į minimalų atstumo tarp pašvietimo juostos ir ekrano stiklo pokytį.

Spaudimas išnaudotas daugelyje programėlių. Kai kurios pačios supras, kokius veiksmus dažniausiai atliekate ir juos atliks spustelėjus stipriau.

Anksčiau valdant elektroninį paštą reikėjo maigyti įvairius mygtukus, pirmyn, atgal. Dabar pakanka stipriau paspausti ir žinutė atsiveria, paspaudi dar stipriau ir ji rodoma visa.

SMS žinutėse esanti informacija – laikas, skrydžio numeris – paspaudus ją stipriau iškart atveria kalendorių arba skrydžio maršrutą ir laiką.

Atsirado nauja „žvilgtelėjimo“ funkcija. Stipriau paspaudus programėlės ikonėlę, pasirodo pasirenkamos funkcijos, tad galima iškart įjungti tą režimą, kurio pageidaujate. Pvz. kamerą iškart paleisti asmenukių režimui ir t.t.

„iPhone 6S“ įdiegtas galingiausias A9 64-bitų procesorius su nauja tranzistorių architektūra, 70 proc. greitesnis palyginus su A8 procesoriumi ir 90 proc. greitesne grafika. Tai iškart iliustruoja žaisdami aukštos grafinės raiškos žaidimą, kuris... vėlgi išnaudoja stipresnio spaudimo technologiją. Paspaudę stipriau, priartiname vaizdą. Sprogimų, dūmų bei judesių grafika 60 kadrų per sekunde greičiu išties atrodo taip, lyg žaistum galingu žaidimo kompiuteriu. Be to, tiesiai procesoriuje įdiegtas antrasis judesių procesorius M9, kuris veikia nuolat. Įmontuotas antros kartos pirštų atspaudų jutiklis.

Galiausiai – kamera. Tai visai nauja 12 MP „iSight“ kamera. Ir padidinus taškų skaičių buvo išvengta tipinio kokybės kritimo dėl per didelio tankio – „Apple“ ilgai dirbo, kad išsaugotų legendinę „iPhone“ nuotraukų spalvų kokybę. Jutiklio taškai buvo kur kas geriau izoliuoti, filtrai perkelti į kitą vietą. Žodžiu, nuotraukas „iPhone 6S“ darys dar geriau negu senesni „iPhone“.

Be to, ši kamera gali filmuoti 4K raiškos vaizdą. 

Atnaujinta ir priekinė „Face Time“ kamera. Dabar ji – 5 MP raiškos. O žadėtosios blykstės priekyje nėra. Jos funkciją atlieka... ekranas. Tiesiog fotografuojant save jis blykstelėdamas ryškia šviesa apšviečia veidą.

Tačiau galima padaryti dar daugiau. Įdiegta nauja „Life Photos“ technologija. Padarote nuotrauką, kaip visada. O kai ją žiūrėdami telefono ekrane spustelėjame tą ekraną stipriau, jos atgyja. Telefonas fotografuodamas tiesiog nufilmuoja kelias akimirkas ir vėliau jas žiūrint galima pamatyti ir išgirsti 1,5 sekundes tos akimirkos. Ir, svarbiausia, tas nuotraukas galima atgaivinti visuose „Apple“ įrenginiuose. Ir tas nuotraukas jau iki metų pabaigos palaikys „Facebook“ programėlė.

Stipriausias ekraną saugantis stiklas, greičiausia tinklų paieška, dukart greitesnis LTE ir Wi-Fi ryšys. Ir net atsirado speciali programėlė „Android“ telefonams, kurią galima atsisiųsti „Google Play“ parduotuvės ir ji padės apsispręsti... atsisakyti „Android“.

Tai, kiek gi šis stebuklas kainuoja? Lygiai tiek pat kiek kainavo „iPhone 6“ ir „iPhone 6+“.

Be to, „Apple“ parduotuvėse pradėta „iPhone“ atnaujinimo programa. Mokate per mėnesį 32 dolerius ir kasmet gaunate naują telefoną. O Lietuvą jis pasieks iki metų pabaigos.

Beje, atnaujinta operacinė sistema iOS 9 visus „iOS“ įrenginius pasieks rugsėjo 16 d.

Faktai

1. Prieš metus „Apple“ pristatė „iPhone Plus“ didesniais ekranais, todėl telefonų pardavimai staigiai suaktyvėjo, o pajamos praėjusį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu, pakilo 32,5 proc.

2. „Apple“ akcijų vertė antradienį pasiekė 112,31 JAV dolerio. Nors per metus jų kaina augo 14 proc., per pastaruosius tris mėnesius rodiklis yra sumenkęs beveik 12 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.