Išmanumas – praeitis. Šis procesorius kameras pavers protingomis

Pasirodo, skeptiškas kai kurių žmonių požiūris į išmaniuosius daiktus yra visai pagrįstas. Mat neretai tas išmanumas tėra reklamoje, o patys taip vadinami įrenginiai yra visiškai primityvūs. Pavyzdžiui, sugeba tik internetu pasiųsti užduotį ir parodyti iš debesies gautą atsakymą. „Qualcomm“ užsibrėžė ištaisyti šį nesusipratimą ir sukūrė procesorių, kuris nelabai protingai „išmaniajai“ vaizdo kamerai suteiks tiek smegenų, kad ji savarankiškai atpažins tai, ką mato.

„Qualcomm“ procesoriai lėtai, bet už tikrintai iš išmaniųjų virsta protingais.<br>A.Lukošiaus nuotr.
„Qualcomm“ procesoriai lėtai, bet už tikrintai iš išmaniųjų virsta protingais.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 12:09 PM

Standartinė išmanioji saugos kamera pasižymi tuo, kad įrašą įjungia tik pamačiusi, kad kažkas vyksta. Tačiau protelio nėra, tad kamera įsijungia kiekvieną kartą užfiksavusi judesį. Tuomet prisijungia prie debesies, jau ten kompiuteris nustato, kad kamera nufilmavo dulkių siurblį robotą, šoktelėjusią katę ar kas rytą ateinantį paštininką, ir liepia kamerai išsijungti.

Tačiau per tą laiką ji eikvoja energiją, siuntinėja duomenis, filmuoja nereikalingą vaizdą. Dar nieko, jei tokia kamera prijungta prie stacionaraus tinklo, o jei ji maitinama baterija ir duomenis siunčia mobiliuoju tinklu?

„Dažniausiai kamera nėra aukščiausių technologinių parametrų įrenginys. Jai sudėtinga atskirti gatve pravažiuojantį automobilį nuo link durų einančio įsilaužėlio“, – sakė „Qualcomm“ produktų vadybos viceprezidentas Rajus Talluri.

Naujoji „Qualcomm 618P“ kamera gali analizę atlikti pati, todėl atpažinti veidą ar sekti objektą ji gali ir  be interneto. Taigi tokia saugos kamera pati atpažins katę, nevertins jos kaip grėsmės, tad neeikvos energijos bei saugyklos duomenims įrašyti ir siųsti.

„Mes ne tik smarkiai pagerinome vaizdo kokybę, bet padarėme kamerą protingesnę. Dėl to ji rečiau skelbia melagingą aliarmą. Tai pravers visoms kameroms, tačiau interneto kameroms, maitinamoms baterijomis, tai tiesiog būtinos funkcijos, nes mūsų procesorius užtikrina taupesnį energijos eikvojimą, be to, turi įdiegtą 4G modemą“, – sakė R.Talluri.

Jo teigimu, naujosios platformos pagrindu sukurtos kameros ir įrenginiai rinkoje pasirodys jau kitų metų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą